BGT bekijken en downloaden

  • iedereen (publiek zichtbaar)
De BGT ontsloten via het PDOK loket

Tot 1 januari 2016 leveren bronhouders hun BGT-gegevens aan. Vanaf dat moment kunnen zowel publieke als private partijen gebruik gaan maken van de BGT. De BGT is dan ontsloten via het PDOK Loket. Op dit moment kunt u via het PDOK Loket al de BGT raadplegen van de bronhouders die hun BGT-gegevens inmiddels aangeleverd hebben. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de PDOK Viewer bij gemeente Valkenswaard, Leiden of Best. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zodra voldoende wordt ingezoomd de specifieke gemeente, wordt de BGT-laag zichtbaar.  
 
Instructies voor het gebruik van PDOK

Op de website van PDOK vindt u een uitgebreide instructie voor het gebruik van de BGT via PDOK. De url’s van de 4 beschikbare BGT viewservices (achtergrond, lijngericht, omtrekgericht, standaard) zijn hier te vinden. Downloaden van BGT kaartbladen kan hier

Zien welke BGT-gebieden al zichtbaar zijn in PDOK

Gedurende 2015 komt de BGT steeds in kleine gedeelten beschikbaar in PDOK, als bronhouders hun BGT aan de Landelijke Voorziening leveren. Benieuwd welke gebieden u nu al kunt zien? De PDOK Viewer biedt de mogelijkheid om te tonen waar al wel of geen BGT vulling zit in de Landelijke Voorziening, door de speciale laag 'BGT-vulling' aan te vinken. Dit geldt voor de Kaartselectiefunctie en de PDOK Viewer.

BGT invulling PDOK