Controleservice BGT staat klaar

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1498 dagen geleden

  De Controleservice 0.9 is klaar voor initiële BGT-leveringen op basis van het geldende informatiemodel IMBGT/IMGEO. De Controleservice is een belangrijke stap in het vlot laten ‘stromen’ van data door de keten. De Controleservice is daarom de eerste ketenvoorziening: één voorziening die voor iedereen dezelfde toegangspoort vormt. Dus zowel voor individuele bronhouders, SVB-BGT, softwareleveranciers als de Landelijke Voorziening.

  Controle
  De Controleservice voert bij BGT-bestanden controles uit op format, topologie, geometrie en overlap. Als een bestand door de Controleservice komt weet de aanbieder dat het bestand op deze vier punten soepel door de keten kan ‘stromen’. De Controleservice controleert geen inhoud, actualiteit, volledigheid of nauwkeurigheid. Dat blijft de verantwoordelijkheid van de bronhouder.

  Testen
  Kadaster heeft de Controleservice getest met door Geonovum gepubliceerde bestanden van de gemeenten Kampen, Maastricht en Venray. SVB-BGT en Geonovum gebruiken de Controleservice al. Op korte termijn volgt een kopgroep van van bronhouders en softwareleveranciers. Kadaster gaat de Controleservice in de hele keten testen in het eerste kwartaal van 2014. Vanaf 1 april 2014 zijn de Controleservice en de Landelijke Voorziening BGT in productie en beschikbaar voor iedereen in de BGT-keten.

   

  Bron: Kadaster