Bestuurdersbijeenkomsten BGT goed bezocht

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1458 dagen geleden
  Bestuurdersbijeenkomsten BGT goed bezocht


  Op donderdag 14 november 2013 hebben bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen en de landelijke bronhouders met elkaar gediscussieerd over de nut en noodzaak van geo-informatie voor bestuurders tijdens de eerste regionale bestuurdersbijeenkomst in Drenthe. Het was een goed bezochte en geanimeerde bijeenkomst. Uiteraard werd ook aandacht besteed aan de transitie naar de BGT.

  Nuttige bijeenkomst

  Na afloop lieten de bestuurders weten het dat ze het ook een nuttige bijeenkomst vonden. Een wethouder van de gemeente Emmen zei: ‘Politiek gezien is de BGT geen sexy onderwerp, maar het is wel een grote transitie. Ik hoopte meer inzicht te krijgen in wat de BGT inhoudt en wat je ermee kunt, en dat is gelukt.’ De burgemeester van een kleine Drentse gemeente was met een iets andere verwachting gekomen: ‘Ik wilde graag weten of we goed bezig zijn in onze gemeente. En wat ik zojuist gehoord heb, is daar een bevestiging van.’

  Kom ook!

  Wilt u ook meer te weten komen over het nut van geo-informatie, de BGT en uw rol hierin als bestuurder? Dat kan. Er volgen nog een aantal bestuurdersbijeenkomsten in de rest van het land. Ook in uw regio! De bijeenkomsten duren twee uur, inclusief buffet. Voor de exacte tijden, data en locaties gaat u naar www.dataland.nl/bestuurdersbijeenkomsten. U kunt u zich daar ook meteen aanmelden.

  image