Voortgang BGT gebruikersgroep

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1446 dagen geleden

  De BGT gebruikersgroep bestaat uit een aantal (toekomstige) gebruikers van de BGT uit alle sectoren van de overheid en ook private gebruikers. Het gaat zowel om bestaande GBKN-gebruikers die overgaan naar de BGT, als nieuwe doelgroepen die nu nog geen GBKN gebruiken maar wel behoefte hebben aan grootschalige topografie. Juist omdat de BGT vanaf het begin open data is, hoeven zij niet tot wachten tot 2016 maar kunnen er al snel ermee aan de slag.

  Het is de bedoeling dat we samen met de gebruikers kijken naar de bruikbaarheid van de BGT(producten). Immers het opbouwen van de BGT heeft alleen nut als die ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

  PDOK heeft de eerste proefversie van de verstrekkingsvoorziening opgeleverd. Deze biedt mogelijkheid om de BGT te bekijken in de PDOK-viewer of in een eigen viewer en de mogelijkheid om extracten te downloaden om in te lezen in eigen (GIS-)systeem.

  De deelnemers van de BGT Gebruikersgroep was in een vorige bijeenkomst gevraagd om een aantal testen uit te voeren in hun eigen omgeving. Tijdens dit overleg van de Gebruikersgroep BGT zijn de eerste testresultaten besproken. Het bleek dat het inlezen van het bestand nog wel een aantal uitdagingen kent. Verschillende oplossingsmogelijkheden zijn besproken en hier wordt nu hard aan gewerkt door alle betrokkenen.

  De gebruikersgroep was zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden en sommigen zijn er al zelf mee aan de slag gegaan. De viewer liet al goed zien hoe verschillende kaartlagen gecombineerd kunnen worden met de BGT. Ook hier kwamen constructieve opmerkingen boven tafel. Daarnaast zijn de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de visualisatie van de BGT getoond en besproken.

  Ook softwareleveranciers hebben behoefte aan informatie over het gebruik van de BGT via PDOK. Daarom zal begin volgend jaar een sessie speciaal voor hen worden georganiseerd. Hier volgt binnenkort meer informatie over.


  Informatie Klantendag PDOK/BGT/INSPIRE