• Blogs
 • BGTweb
 • Bestuurders discussiëren over nut en noodzaak BGT

Bestuurders discussiëren over nut en noodzaak BGT

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1427 dagen geleden
  Bestuurders discussiëren over nut en noodzaak BGT

  Wat hebben bestuurders aan geo-informatie in de dagelijkse praktijk? Wat houdt de transitie naar de BGT precies in? En welke rol spelen bestuurders daarin? Deze vragen kwamen aan bod tijdens de vijfde regionale bestuurdersbijeenkomst in Woerden op 8 januari. Bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen uit Utrecht en Zuid-Holland gingen daarover in discussie met vertegenwoordigers van het ministerie van IenM, het SVB-BGT, het LSV-GBKN en de VNG.

  Praktische vragen, concrete antwoorden

  De voorbeelden van de sprekers overtuigden de bestuurders al snel van het nut en de noodzaak van de BGT. Daarom gingen de meeste vragen over de praktische aspecten van de transitie. ‘Wat gebeurt er als we niet klaar zijn op 1 januari 2016?’, wilde een waterschapsbestuurder weten. ‘Wat moet ik doen om aan de wet BGT te voldoen?’, vroeg een wethouder. ‘En hoe bepaal ik welke extra investeringen zinvol zijn?’ Binnen twee uur kregen de bestuurders concrete antwoorden op al hun vragen.

  Nog bijeenkomsten in Noord-Holland en Friesland

  Er vinden de komende weken nog twee regionale bestuurdersbijeenkomsten plaats voor de regio’s Noord-Holland en Friesland. Daar zijn nog plaatsen voor: kijk op www.dataland.nl/bestuurdersbijeenkomsten voor data en tijden. U kunt zich hier ook meteen aanmelden.