• Blogs
 • BGTweb
 • Kopgroep Bronhouders BGT voortvarend aan de slag

Kopgroep Bronhouders BGT voortvarend aan de slag

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1425 dagen geleden

  De bereidwilligheid van de bronhouders in de kopgroep is enorm groot. Zij willen allemaal graag meewerken om een bijdrage te leveren aan de ketentest en daarmee een betere start te maken voor de bronhouders die volgen. Na de eerste bijeenkomst van de Kopgroep Bronhouders BGT begin december 2013 is iedere bronhouder bezocht om de mogelijkheden en onmogelijkheden van participatie in de kopgroep te bespreken.

  Er zijn afspraken gemaakt over de deelgebieden en het tijdstip waarop data geleverd moet worden voor de ketentest. Ook hebben de bronhouders afspraken gemaakt met hun leveranciers om de bouw van de programmatuur om een correct bestand aan te kunnen leveren met grote spoed te realiseren. Ook de leveranciers dragen dus hun steentje bij aan de verder ontwikkeling en test van de keten.

  De planning is dat half februari de eerste bestanden met echte data opgeleverd gaan worden. Omdat ook de strokenbronhouders bereid zijn delen van hun data om te zetten naar het vereiste BGT formaat is het goed mogelijk de assemblage in al haar facetten mee te nemen in de ketentest. Het programma realiseert zich dat er een grote extra inspanning gevraagd wordt van de bronhouders en leveranciers maar dat de resultaten de keten als geheel een enorme boost zullen geven.