Gebruikersgroep BGT

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1366 dagen geleden

  Eind september 2013 is de BGT gebruikersgroep van start gegaan. De eerste bijeenkomst stond in het teken van een nadere kennismaking met elkaar, met de BGT en met PDOK. De samenstelling van de groep is er op gericht om gebruikers met verschillende achtergronden te laten kijken naar de BGT en de producten die via PDOK tot hun beschikking komen. Zo zijn er onder andere vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, netbeheerders en nutsbedrijven, het Kadaster, het ministerie van IenM en Geonovum die deelnemen aan dit overleg.

  Inmiddels is deze groep een aantal keer bij elkaar geweest en wordt de omvang van de groep steeds groter. Er blijken velen geïnteresseerd te zijn. Deelname is echter niet vrijblijvend. Er wordt van de leden verwacht dat zij onder meer testbestanden in hun eigen omgeving uitproberen, ervaringen delen en te adviseren over de ontwikkeling van PDOK/BGT producten. Dit helpt ons bij het ontwikkelen van een BGT die ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

  In de toekomst zal de Gebruikersgroep BGT zich ook op andere vraagstukken gaan richten, zoals:

  • Waar en hoe kunnen we de BGT inzetten om onze eigen processen te verbeteren?
  • Hoe zorgen we er voor dat de informatiemodellen van andere registraties aansluiten op IMGeo of IMBGT?
  • Hoe zorg je ervoor dat de BGT binnen de eigen organisatie gebruikt wordt?

  De opzet en samenstelling van de huidige Gebruikersgroep BGT zal daardoor ook wijzigen. Afhankelijk van het onderwerp zullen er (tijdelijke) werkgroepen of sectorgerichte groepen aan de slag gaan om het gebruik van de BGT te stimuleren.

  Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Mail naar coby.arts@minienm.nl