• Blogs
 • BGTweb
 • Blog Richard Witmer van het Kadaster: Plezier met de BGT!

Blog Richard Witmer van het Kadaster: Plezier met de BGT!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1301 dagen geleden

  1

  Plezier met de BGT !

  Als je plezier hebt in wat je doet dan is het leven een stuk leuker! Dat geldt voor je werk, voor je vrije tijd, voor jezelf en voor je familie en vrienden. Dit verhaal gaat over de BGT en dat is voor mij werk, dus ik zal jullie niet verblijden met het plezier dat ik beleef samen met mijn gezin en wat ik doe in mijn vrije tijd. Waar ik bij de BGT plezier aan beleef is dat ik veel mensen in het werkveld met passie en toewijding zie werken om een mooi product te maken. Samen maken we er iets moois van.

  En de eerste resultaten zijn er, in de Landelijke Voorziening zitten data en deze BGT-gegevens zijn beschikbaar voor gebruikers via PDOK. Dit is gelukt door noeste arbeid en goede samenwerking. En dat laatste, met de nadruk op goede samenwerking, maakt het werk voor mij ook een stuk leuker. Samen iets tot stand brengen is een belangrijk deel van het plezier wat ik haal uit mijn werk. Bij het Kadaster hebben we in samenwerking met alle partners in de keten de Landelijke Voorziening en de Controleservice gemaakt. De Controleservice is een echte gemeenschappelijke voorziening en is bruikbaar voor de hele keten van bronhouder, via softwareleverancier en SVB-BGT tot LV, en dat is een mooi resultaat. De Controleservice fungeert niet alleen als poortwachter voor opname in de registratie, maar kan door iedereen worden gebruikt om het eigen werk te controleren. Dat gaat iedereen enorm helpen om ‘schoon’ op te leveren. Het Kadaster heeft een mooi filmpje gemaakt dat goed uitlegt hoe de keten en de Controleservice werkt en dit is te zien via o.a. Kadaster.nl.

  Als ieder van jullie net zoveel plezier haalt uit zijn werk aan de BGT als ik, dan wordt het voor iedereen leuker. Of je het nu samen doet, of omdat je juist liever in je eentje een BGT-probleem aanpakt en oplost. Ik hoop wel dat er veel van jullie plezier halen uit goede samenwerking, want de BGT maken dat kunnen we niet alleen. Dat moeten we samen doen.

  En daarom wens ik ons allemaal veel goede samenwerking en heel veel plezier met de BGT !