• Blogs
 • BGTweb
 • Buzz tour 4: Gebruik van (geo)data bij preventie, bestrijding en nazorg van incidenten en rampen

Buzz tour 4: Gebruik van (geo)data bij preventie, bestrijding en nazorg van incidenten en rampen

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1208 dagen geleden

  De vierde Buzz tour krijgt steeds meer vorm en inhoud.  Deze tour, die op 29 september staat  gepland, besteedt aandacht aan inspirerende projecten en organisaties op het terrein van hulpdiensten en veiligheid in relatie tot de BGT. De Buzz tour brengt verschillende partijen (beleidsmakers en -uitvoerders) met elkaar in contact en deelt mooie voorbeelden om elkaar te inspireren. Deelnemers aan deze tour komen onder andere uit de Programmaraad Stelsel van Basisregistraties, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sociale Zaken en de Veiligheidsregio’s.

  Voor het ochtendprogramma vertrekt de bus met genodigden van Den Haag naar de Koningin Maxima Kazerne op Schiphol. Daar zal worden gedemonstreerd hoe de verschillende diensten, met elk hun eigen informatiestromen en –behoeften, moeten samenwerken tijdens, of ter preventie van, grote en kleine rampen.

  In de middag vertrekt het gezelschap naar het Geofort voor verschillende workshops binnen dit thema. Het forteiland is een inspirerende omgeving. Er is een uitdagend contrast tussen het oude forteiland met al haar charme en de state-of-the-art geotechnieken met alle innovatieve kenmerken. Hier biedt de Buzz tour met medewerking van gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s en private partijen een interessant en leerzaam programma aan.

  Wilt u het middagprogramma bijwonen? Reserveer alvast de datum in uw agenda en houd de site in de gaten. Eind juni kunt u zich aanmelden.

  Heeft u aansprekende voorbeelden of vragen met betrekking tot dit thema? Meld het ons via buzztour@minbzk.nl.