• Blogs
 • BGTweb
 • Gemeente Valkenswaard ontvangt oorkonde: als eerste gemeente helemaal in de BGT!

Gemeente Valkenswaard ontvangt oorkonde: als eerste gemeente helemaal in de BGT!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1201 dagen geleden

  Zoals al bekend was, is gemeente Valkenswaard er samen met Grontmij in geslaagd om als eerste bronhouder van het gehele grondgebied een BGT te maken en deze aan de BGT-keten aan te bieden.

  Dit betekent dat BGT-gegevens (inclusief de gegevens van Economische Zaken en waterschap de Dommel) door gemeente Valkenswaard geleverd zijn aan het SVB-BGT en SVB-BGT deze gegevens doorgeleverd heeft aan de Landelijke Voorziening (LV)-BGT bij het Kadaster. Vanuit de LV-BGT is de BGT van het totale gemeentelijke gebied te raadplegen in PDOK.

  Het aanleveren van het gehele grondgebied door gemeente Valkenswaard aan de BGT-keten is voor alle betrokkenen (gemeente Valkenswaard, Grontmij, SVB-BGT, Kadaster, PDOK en het ministerie van Infrastructuur en Milieu) een mooie mijlpaal en dit was natuurlijk reden voor een feestjeimage. Woensdag 9 juli heeft Jetty Eugster (burgemeester van gemeente Schijndel, lid van de programmastuurgroep BGT en lid van het bestuur van SVB-BGT) de allereerste BGT-oorkonde en BGT-taart uitgereikt aan de burgemeester van gemeente Valkenswaard, Anton Ederveen. Dit gebeurde in de zaal waar normaal burgemeester en wethouders vergaderen. Hier hing al de BGT van de gemeente aan de muur en natuurlijk werd meteen gekeken welk stukje van Valkenswaard was afgebeeld op de oorkonde. Burgemeester Ederveen gaf de eer voor het succes aan de medewerkers die erg hard eraan hebben getrokken om de BGT af te krijgen. Onder het genot van een stukje taart (in de vorm van de oorkonde) werd gezamenlijk stilgestaan bij de mijlpaal die nu bereikt is en de uitdagingen die nog gaan komen. Nu moet immers het bijhoudingsproces bij Valkenswaard zo worden ingericht dat zowel de BGT netjes actueel blijft als de interne gebruikers goed worden bediend. Dit vergt nog wat puzzelwerk, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit Valkenswaard gaat lukken.        "Taart voor Valkenswaard!"


  Nogmaals namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Kadaster, SVB-BGT, PDOK, Geonovum en GBKN (zuid), de hartelijke felicitaties aan gemeente Valkenswaard!

  1

  “Jetty Eugster (Burgemeester van Schijndel) reikt de oorkonde uit aan Anton Ederveen (Burgemeester van Valkenswaard)"

  Kunnen wij binnenkort ook aan u de BGT-oorkonde uitreiken?

  Nieuwsgierig naar het resultaat?
  De BGT-kaart van Valkenswaard is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zodra er voldoende wordt ingezoomd op Valkenswaard (ten zuiden van Eindhoven), wordt de BGT-laag zichtbaar. Of klik hier om een uitsnede van Valkenswaard direct te bekijken.