Den Haag doet de eerste BGT-levering

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1119 dagen geleden

  Gemeente Den Haag heeft als eerste van de G4 een BGT-levering gedaan voor deelgebied Loosduinen. Dit deelgebied is de eerste van de 8 Haagse deelgebieden en sinds begin september via PDOK te bekijken. De gemeente deed de levering mede namens het waterschap en het ministerie van EZ.

  Projectleider Friso Penninga:” De opname van ons eerste deelgebied in de LV en PDOK is voor ons een belangrijke mijlpaal. Het betekent namelijk dat ons conversieproces –waarin de huidige grootschalige topografie wordt gecombineerd met beheertopografie van groen en wegen, water van Hoogheemraadschap Delfland en percelen van EZ- goed functioneert! Het doorlopen van de keten was een uitdaging, maar inmiddels weten we precies welke stappen we moeten doorlopen, hoe we de kwaliteit kunnen controleren en hoe we uiteindelijk kunnen leveren. Omdat Den Haag direct ook alle attributen aanlevert en veel plustopografie opneemt, gaat het om flinke bestanden en we weten inmiddels hoe we die succesvol door de keten kunnen krijgen. Daarom kijken we vol vertrouwen vooruit naar de komende zeven deelgebieden, die we steeds efficiënter kunnen opbouwen. Over iets meer dan een jaar zal heel Den Haag in PDOK opgenomen zijn! Er wordt ons ook regelmatig door andere bronhouders gevraagd of het verstandig is om nu al BGT te produceren. Immers, de keten is nog niet helemaal af en ook de leveranciers zijn hun producten nog aan het verbeteren. Toch antwoorden we consequent positief op die vraag: je kunt prima starten met de BGT opbouw! Zolang je enthousiast samenwerkt met alle bronhouders (voor ons zowel intern als extern) en alle ketenpartners, kun je nu al mooie resultaten bereiken en zo ruim voor de wettelijke deadline klaar zijn!”

  Nieuwsgierig naar het resultaat?
  De BGT van Den Haag, deelgebied Loosduinen, is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zoek op ‘Tramstraat, Den Haag’. Zodra er voldoende is ingezoomd, wordt de BGT-laag zichtbaar. Klik hier voor de rechtstreekse link.