• Blogs
 • BGTweb
 • Noord-Brabant doet als eerste provincie een bijna volledige BGT-levering

Noord-Brabant doet als eerste provincie een bijna volledige BGT-levering

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1148 dagen geleden

  De provincie Noord-Brabant heeft in 9 deelleveringen een BGT-levering gedaan voor bijna de gehele provincie. Nagenoeg het hele gebied is sinds medio september via PDOK te bekijken.

  De provincie Noord-Brabant heeft de levering gedaan met een open deur naar de naastliggende bronhouders om de afstemming van de bronhoudersgrenzen zoveel synchroon te laten lopen vóór de assemblage. Teamleider Lex ter Schiphorst:

  De provincie Noord-Brabant is 4 jaar geleden gestart om op basis van IMGEO1.0 haar data te structureren. Hieraan vooraf is er in overleg met de beheerder op basis van thema’s een model bepaald, die intern nodig is om geometrische en administratieve informatie te verstrekken aan managers, themabeheerders en externe partijen in het kader van (prestatie)bestekken en beheer en onderhoud. Na de eerste berichten over een basisregistratie grootschalige topografie (BGT) is een analyse uitgevoerd voor de stap naar IMGEO2.1. Uit deze dataset genereert de provincie haar levering naar de LV.

  Essentieel in het hele proces was het overleg tussen Beheer en Geometrie. Als interne rolverdeling is ervoor gekozen om de functionele attributen door Geometrie te laten vullen en het Fysiek Voorkomen automatisch te laten vullen uit de BOR omgeving. De functionele attribuut waarden worden ingevuld op aangeven van de BOR beheerder, welke veel gedetailleerder zijn dan BGT vereist. Deze worden bij levering van de BGT vertaald naar IMBGT/IMGEO waarden. De volgende stap is om kaart en BOR gegevens via een berichtenverkeer synchroon te laten lopen.”

  Nieuwsgierig naar het resultaat?

  De BGT- van provincie Noord-Brabant is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zoek op ‘De Langeweg, Zevenbergen’. Zodra er voldoende is ingezoomd, wordt de BGT-laag zichtbaar, of vind de BGT laag via deze rechtstreekse link.

  Noord-Brabant PDOK.png