• Blogs
 • BGTweb
 • Taart voor Leiden! Als tweede de complete BGT.

Taart voor Leiden! Als tweede de complete BGT.

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1132 dagen geleden

  Op woensdag 15 oktober werd bij de gemeente Leiden een feestje gevierd: als één van de eerste gemeenten van Nederland en als eerste grote gemeente, heeft Leiden een complete BGT aangeleverd aan de Landelijke Voorziening van de BGT. Namens het SVB-BGT overhandigde Albert Tieken een speciale oorkonde aan wethouder Marleen Damen van Leiden.

  Albert heeft als transitieregisseur namens de Stichting van Bronhouders BGT (SVB-BGT) het proces om de BGT te maken van dichtbij gevolgd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst memoreerde hij het vele werk dat door de collega’s in Leiden is verzet. Opvallend is dat de BGT zoveel mogelijk in eigen beheer, met eigen medewerkers is gemaakt. Daarnaast hebben ze de bestanden van het Hoogheemraadschap van Rijnland en AAN percelen van EZ geassembleerd. Dat dat heel veel werk was en veel afstemming vereiste, illustreerde de transitieregisseur met de afstemming die plaatsvond met het waterschap. Uit een eerste bestandvergelijking kwamen maar liefst 17.000 punten waar verschillen werden geconstateerd!

  Inmiddels zijn al die verschillen weggewerkt en opgelost en is de BGT klaar. De BGT kan nu gebruikt worden door alle afdelingen van de gemeente Leiden voor het uitvoeren van hun werkprocessen.

  De kaart is ook beschikbaar voor de rest van Nederland en te vinden op PDOK via http://pdokviewer.pdok.nl/. Nieuwsgierig naar het resultaat? Open dan de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zodra er voldoende wordt ingezoomd op Leiden, wordt de BGT-laag zichtbaar.

  Na afloop van een korte presentatie over het maken van de BGT door Pascal Keij, de projectleider bij de gemeente Leiden, sloten de aanwezigen de bijeenkomst af met een welverdiend stukje BGT-taart. Leiden is klaar met de BGT en dat is een felicitatie waard!

  Leiden krijgt taart 2      Leiden krijgt taart     Leiden krijgt taart 3