Kopgroep deelt lessen en successen

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1089 dagen geleden

  In de kopgroepbijeenkomst van begin oktober werd gesproken over de stand van zaken in de BGT-keten. Koplopers deelden met elkaar hoe het gaat met de BGT transitie, en bespraken samen belangrijke lessen en successen. Waardevolle informatie, waar andere bronhouders hun voordeel mee kunnen doen. De lessen en successen worden op 25 november dan ook gedeeld in een sessie op de GeoBuzz, en via een aparte schriftelijke publicatie uitgebracht om te delen met bronhouders.

  Onder andere Gemeente Leiden, die als eerste grote gemeente geheel over ging naar de BGT, vertelde op de kopgroepbijeenkomst uitgebreid over haar ervaring met de BGT. Lessen en successen die naar voren kwamen varieerden van specifieke details over opbouw en aanlevering tot meer algemene uitgangspunten.

  Een tipje van de sluier?
  Interne samenwerking is belangrijk, en zorgen dat je goed nadenkt over het nut van de BGT in de toekomst. Wat ga je er als organisatie uithalen? Waar zit de meerwaarde? Hoe kan je die inzichtelijk maken voor elkaar? Maar onderschat ook niet hoeveel werk het is. Knip het werk op in stukken, zodat je goed kan leren wat er binnen jouw organisatie nodig is om de BGT te maken. En misschien het belangrijkste: begin! Meer lessen en successen uit de kopgroep worden in detail met de bronhouders gedeeld, zodat zij op hun gemak kunnen lezen wat de kopgroep in de keten-snelkookpan heeft meegemaakt.

  Schriftelijke publicatie ‘lessons learned’
  De lessen en successen uit de kopgroep worden gebruikt als input voor een schriftelijke publicatie van ‘Lessons learned’. Deze publicatie wordt met alle bronhouders gedeeld.

  Lessen en successen op de GeoBuzz
  Daarnaast is deze informatie uit de kopgroep input voor een speciale sessie over lessen en successen in het BGT-programma op de GeoBuzz (25 november).

  Lees hier meer over de GeoBuzz en het BGT-programma met een speciale sessie over lessen & successen.