• Blogs
 • BGTweb
 • Gemeente Best als tweede Brabantse gemeente in de BGT

Gemeente Best als tweede Brabantse gemeente in de BGT

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1088 dagen geleden

  De gemeente Best is de volgende koploper die over is naar de BGT. Inmiddels zijn twee van de drie deelgebieden al zichtbaar in PDOK. Op korte termijn volgt ook het laatste deelgebied. De gemeente Best kan zich daarom gaan opmaken voor het taartmoment, want de BGT-ketenpartners trakteren de eerste 100 bronhouders die volledig over zijn op taart en een BGT-oorkonde.

  Projectleider Marco Appeldoorn: “Gemeente Best is een aantal jaren geleden voortvarend van start gegaan met een bedrijfsmatige visie op inwinnen, beheer en toepassing van geo-informatie. Hierdoor is Gemeente Best nu ook onderdeel van de koplopersgroep BGT. In deze koplopersgroep zijn ketensamenwerking en efficiëntere bedrijfsvoering belangrijke aandachtspunten. Dat spreekt mij enorm aan. Teveel mensen praten over systemen, procedures en wat er allemaal fout is en beter moet, maar te weinig mensen doen er iets aan.

  PDOK Gemeente Best

  “Zo vind ik het ook heel logisch dat alle kaarten van de gemeente op een plek bij elkaar komen en dat we gezamenlijk werken aan inwinning en beheer ter ondersteuning van de bedrijfsdoelen. De basis van deze zienswijze is gelegd bij mijn vroegere werkgever, de (toenmalige) Dienst Gebouwen Werken & Terreinen (DGW&T) van Defensie. Het belang van data en efficiënt beheer was hier al veel eerder een thema. Hier werkten veel visionaire mensen op het gebied van geo-informatie en bedrijfsprocessen. Een aantal daarvan zitten nu weer in de groep BGT-koplopers.”

  Lees hier het hele interview met Marco Appeldoorn.

  Nieuwsgierig naar het resultaat?

  De BGT-kaart van Best is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zoek op “Klabots, Best”. Zodra er voldoende is ingezoomd, wordt de BGT-laag zichtbaar.