• Blogs
 • BGTweb
 • Minister Schultz bezoekt Leiden en meet een stukje BGT

Minister Schultz bezoekt Leiden en meet een stukje BGT

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1095 dagen geleden

  Donderdagochtend 20 november 2014 bracht Melanie Schultz, de Minister van IenM, een werkbezoek aan de gemeente Leiden. 

  Minister Schulz en wethouder Damen bezoeken Topografische dienst Stationsplein 20112014 043.jpgLeiden heeft als eerste grote gemeente in Nederland haar volledige grondgebied aangeleverd aan de Landelijke Voorziening van de BGT. Daarmee is de gemeente één van de koplopers bij het invoeren van de BGT.

  Minister Schultz was zeer geïnteresseerd en nam graag een kijkje in de keuken van de gemeente Leiden. Vlakbij het gebouw van de gemeente heeft zij enkele objecten ingemeten, die vervolgens als mutatie in de BGT zijn verwerkt. Daarnaast kreeg zij achtergrondinformatie over de totstandkoming van het BGT-programma in een presentatie van Ruud van Rossem, algemeen programmamanager van de BGT. Pascal Keij van de gemeente Leiden liet zien hoe het proces is verlopen om de BGT voor Leiden te maken.

  Minister Schulz en wethouder Damen bezoeken Topografische dienst Stationsplein 20112014 079.jpg

  In een korte reactie op hetgeen zij in Leiden zag, zei de Minister: ”Het is fantastisch dat we in de toekomst allemaal met één digitale kaart gaan werken. Het is een enorme klus om dat in heel Nederland voor elkaar te krijgen. Ik ben blij dat ik een kijkje achter de schermen heb kunnen krijgen om te zien wat er allemaal bij komt kijken. Leiden verdient alle waardering voor de voortvarendheid waarmee ze dit traject hebben opgepakt.”

  Aan het eind van de ochtend deed de gemeente Leiden een oproep aan alle bronhouders in Nederland om voortvarend aan de slag te gaan met de transitie naar de BGT.

  Als koploper is de gemeente Leiden, evenals andere koplopers, graag bereid ervaringen te delen. Schroom dus niet om contact op te nemen met één van de koplopers als u vragen heeft!

  Op de website van iBestuur is naar aanleiding van het werkbezoek van minister Schultz een interview gepubliceerd met wethouder Marleen Damen van de gemeente Leiden: klik hier om dit interview te lezen.

  Zie ook nieuwsberichten van de Rijksoverheid hier, en Omroep West hier.

  Beeldmateriaal: © Hielco Kuipers, fotograaf