• Blogs
 • BGTweb
 • Koplopers delen ervaringen, lessen en successen in speciaal boekje met tips voor bronhouders: ‘De...

Koplopers delen ervaringen, lessen en successen in speciaal boekje met tips voor bronhouders: ‘De BGT, 12 tips om meteen aan de slag te gaan’

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1084 dagen geleden

  voorpagina brochure '12 tips'.PNG

  In het afgelopen jaar hebben de koplopers in de BGT transitie, samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het SVB-BGT, het Kadaster en Geonovum, proefgedraaid met de BGT-keten.

  In deze testfase heeft de kopgroep veel hobbels gladgestreken waar ‘het peloton’ van bronhouders straks geen last meer van heeft. Bovendien heeft de kopgroep veel ervaringen opgedaan, lessen geleerd en successen behaald, die voor andere bronhouders waardevolle informatie zijn om de transitie naar de BGT succesvol te doorlopen. Die ervaringen en tips van de koplopers delen wij dan ook graag in een speciale publicatie: ‘De BGT, 12 tips om meteen aan de slag te gaan’. 

  Hopelijk bieden de tips van de koplopers inspiratie en inzicht voor andere bronhouders bij het maken van de juiste keuzes voor de transitie naar de BGT. Zo vertellen de koplopers over ‘het belang van interne samenwerking’ en ‘nadenken over het nut van de BGT in de toekomst’. Wat ga je er als organisatie uithalen? Waar zit de meerwaarde? Hoe kan je die inzichtelijk maken voor elkaar? Ook ervoeren koplopers dat je niet moet onderschatten hoeveel werk het is. Knip het werk op in stukken, zodat je goed kan leren wat er binnen jouw organisatie nodig is om de BGT te maken. En misschien nog wel de belangrijkste tip: begin!

  Meer lezen? De tips van de koplopers gaan in op uiteenlopende onderwerpen, van ‘organisatie en samenwerking’, ‘weten wat je met de BGT wilt bereiken’, tot ‘het maken en uitvoeren van een succesvolle projectaanpak’.

  Bekijk het boekje 'De BGT: 12 tips om meteen aan de slag te gaan' hier, of via de documentenpagina.