• Blogs
 • BGTweb
 • BGT-ketenpartners, GeoBusiness Nederland en leveranciers benadrukken: "Wachten is niet nodig,...

BGT-ketenpartners, GeoBusiness Nederland en leveranciers benadrukken: "Wachten is niet nodig, het maken en aanleveren van de BGT kan!"

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1042 dagen geleden

  De BGT-ketenpartners (I&M, SVB-BGT, Kadaster, Geonovum), geo-bedrijven en koplopers hebben in 2014 gezamenlijk laten zien dat het goed mogelijk is BGT op te bouwen, aan te leveren en te verwerken in de BGT-keten. Zo komen er elke maand nieuwe initiële leveringen bij. Toch merken wij dat bronhouders soms nog terughoudend zijn om aan te leveren. Bij deze willen wij graag benadrukken dat dit niet nodig is.

  De ervaring van de koplopers leert dat het overgrote deel van het werk zit in het op orde maken van eigen data en afstemmen met de buren. Om dit te kunnen doen is het niet nodig te wachten op de laatste versie van BGT-software. Verder is het verstandig zo vroeg mogelijk een eerste aanlevering te doen om de BGT in de vingers te krijgen. Deze en meer tips van de koplopers zijn te vinden in deze publicatie: “De BGT, 12 tips om meteen aan de slag te gaan”.


  Als BGT-ketenpartners, GeoBusiness Nederland* en leveranciers willen wij daarom gezamenlijk benadrukken dat er nu al aangeleverd kan worden en dat de BGT-software om dit te doen beschikbaar is.

  U kunt dus beginnen met aanleveren van zowel initiële leveringen als van mutaties. En we blijven doorwerken. De komende tijd zal, om de implementatie zo efficiënt mogelijk te organiseren, nog worden gewerkt aan betere afstemming van planningen tussen SVB-BGT en leveranciers:

  • SVB-BGT zal openbaar maken welke bronhouders komend kwartaal gaan aansluiten, zodat andere bronhouders en leveranciers hier op kunnen anticiperen. Als een bronhouder een aansluitplanning afgeeft, kan het SVB-BGT hiermee pro-actief inspelen op bronhouders die in dezelfde periode gaan aanleveren. Zorg daarom als bronhouder dat SVB-BGT op de hoogte is en maak concrete planningsafspraken.
  • Leveranciers kunnen bij de uitrol van nieuwe versies op deze manier rekening houden met deze aansluitplanning.

  logo's samengevoegd voor gezamenlijke software boodschap.PNG

  Verder zullen BGT-keten en leveranciers in het 1e kwartaal 2015 gaan proefdraaien met het inlezen van abonnementen vanuit SVB-BGT en zal SVB-BGT binnenkort duidelijkheid geven over het aansluiten op grenzen van landelijke strokenbronhouders.


  Wij wensen u veel succes bij de opbouw van de BGT en voor 2015 een voorspoedige (eerste) levering.

  * GeoBusiness Nederland is de branchevereniging voor bedrijven die werken met geo-informatie. Kijk voor meer informatie op www.geobusiness.nl