Maastricht en Nieuwegein flink op stoom

Ook de eerste leveringen van de gemeentes Maastricht en Nieuwegein zijn sinds november 2014 in de Landelijke voorziening opgenomen en inmiddels via PDOK beschikbaar. Sindsdien hebben beiden niet stilgezeten, want er zijn alweer nieuwe deelgebieden in aantocht. Wij feliciteren beide gemeenten en hun leverancier Crotec met deze mooie resultaten.

Projectleider Ad Balemans van de gemeente Maastricht: “We hebben de migratie naar de BGT zeer effectief en goed aansluitend op ons huidige beheerproces van ruimtelijke informatie kunnen uitvoeren. We zijn er nog niet en hopen binnenkort de twee laatste deelgebieden bij het SVB-BGT aan te leveren. Daarna gaan we aan de slag met het mutatieproces richting de BGT-keten.”

Volgens Leendert van Dijk, coördinator Geo informatie van de gemeente Nieuwegein is het succes van het leveren vooral gelegen in het vroeg beginnen met de opbouw. Daarnaast is de kwaliteit en flexibiliteit van de interne medewerkers en de leverancier van groot belang voor het op tijd opleveren van de bestanden aan het SVB-BGT. Inmiddels is het tweede deelgebied aangeboden en zal ook dit binnenkort zichtbaar zijn in PDOK.

Een kijkje nemen in BGT van Maastricht en Nieuwegein?

Maastricht bekijken: ga naar http://pdokviewer.pdok.nl, zoek op “Boschstraat, Maastricht”, activeer een BGT-laag en zoom in tot level 12 of lager.

Nieuwegein bekijken: ga naar http://pdokviewer.pdok.nlzoek op “Houtenseweg, Nieuwegein”, activeer een BGT-laag en zoom in tot level 12 of lager.

       nieuwegein          maastricht

        Nieuwegein in PDOK                                                       Maastricht in PDOK