• Blogs
 • BGTweb
 • Nieuwe tips en tricks voor gebruik van de Controle Service

Nieuwe tips en tricks voor gebruik van de Controle Service

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 1021 dagen geleden

  Voor de Landelijke Voorziening BGT is al sinds april 2014 een Controle Service beschikbaar voor bronhouders en bedrijven. Zowel initiële leveringen als mutatieleveringen kunnen hiermee technisch gecontroleerd worden.

  Toename in gebruik van de controleservice

  In de eerste weken van 2015 is een duidelijke toename in het gebruik van de controleservice geconstateerd. In week 3 werd bijna de 400 aangetikt! Dat is goed nieuws, want het betekent dat bronhouders actief bezig zijn met de BGT. Tegelijkertijd zorgt dat soms voor wachtrijen. Belangrijk is dus dat bronhouders sociaal met de voorziening omgaan: stop de wachtrij daarom niet te vol met bestanden! Bij het Kadaster werkt men ondertussen aan verbetering van de verwerkingscapaciteit van de controleservice, zodat de resultaten van de technische controle nog sneller beschikbaar zijn. Met elkaar gaan we ervoor: 2015 wordt het jaar van de BGT!

  Niet alleen controleservice van het Kadaster controleert bestanden

  Let echter wel op: met de controle van de controle service bent u er nog niet. Door Bravo wordt nog een inhoudelijke controle uitgevoerd op elk bestand, waarbij men kijkt of het bestand voldoet aan de assemblageregels. Tenslotte kunnen de gegevens bij het inlezen nog worden geconfronteerd met overlap met reeds in Bravo aanwezige gegevens. Er zit immers steeds meer in. 

  Aangepaste Tips en Tricks voor gebruik van de controleservice

  Op basis van de nieuwe ontwikkelingen zijn de tips en tricks voor het gebruik van de controleservice nog eens opgepoetst, in het nieuwe tips & tricks document en de bijbehorende presentatie. Deze documenten zijn tevens te vinden op de BGT documentatiepagina van het Kadaster.