• Blogs
 • BGTweb
 • "Nieuw-Durperdam inspireert!" - de BGT op Jaarbeurs Overheid 360°

"Nieuw-Durperdam inspireert!" - de BGT op Jaarbeurs Overheid 360°

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 937 dagen geleden

  Jaarbeurs Overheid 360° is een geheel vernieuwde insteek van het vroegere Overheid & ICT. Jaarbeurs Overheid 360° helpt overheidsprofessionals om oplossingen te vinden en ideeën op te doen voor de (informatie)vraagstukken in hun dagelijks werk. De lezingen, presentaties en workshops zijn georganiseerd rondom de domeinen Zorg & Onderwijs, Burger & Bedrijf, Leefomgeving & Veiligheid en Innovatie & Bedrijfsvoering. In het domein Leefomgeving en Veiligheid presenteren de BGT-partners een een experience onder de naam 'Nieuw-Durperdam', waarin de waarde van geo-informatie voor de samenleving zichtbaar wordt. Daarnaast kunt u meerdere sessies bezoeken over geo-informatie en de BGT.

  U kunt zich hier inschrijven voor Jaarbeurs Overheid 360°. Lees in onderstaand bericht meer over pop-up city Nieuw-Durperdam en de sessies over de BGT.

  Nieuw-Durperdam


  "Nieuw-Durperdam inspireert"


  Hoe maakt u uw stad efficiënter, slimmer en leuker met geo-voorzieningen? Dat is het thema waarmee diverse overheids- en kennisorganisaties dit jaar op Overheid 360° staan. Zij heten u van harte welkom in het stadshart van Nieuw Durperdam: een pop-up city op het kruispunt van theater 11 en het Smart City plein.

  In Nieuw Durperdam dagen wij u uit om na te denken over hoe u gebruik wilt maken van geo-voorzieningen. In de stad zijn er de hele dag door verschillende demonstraties en kennissessies te bezoeken. Gidsen van de verschillende organisaties leiden u graag rond. Want alles in Nieuw Durperdam heeft een verhaal. Van bakfiets tot lantarenpaal.

  Ervaar het zelf

  Nieuwsgierig naar de potentie van de BGT voor verkeer of beheer openbare ruimte? Meer weten over het toepassen van linked data of living labs voor het Internet of Everything? Wij nemen u graag mee. Of ervaar een actieve manier om gegevens te bekijken in de experience. En werp uw blik op Nederland in 3D of schuif aan in de open schoolklas.

  Experts in het stadstheater

  Natuurlijk kunt u ook terecht met vragen over de invoering van de BGT en is er aandacht voor de invoering van de Omgevingswet. En in het stadstheater nemen experts u graag mee in de vragen en oplossingen waarmee u als slimme stadswerker te maken krijgt. Wij kijken uit naar uw komst!

  Nieuw Durperdam is een initiatief van Dataland, Geonovum, het Ministerie van IenM, het SVB-BGT, het Kadaster en PDOK met bijdragen van onder andere Provero, BRO en Eenvoudig Beter.  Overzicht van BGT Workshops in het theater:

  • 22 april 2015     12.40 tot 13.10 uur        Theater 8         
   Samen sterker! - Succesvolle samenwerking tussen buurbronhouders in opbouw en beheer van de BGT.
  • 22 april 2015     13.20 tot 13.50 uur        Theater 9         
   Aan de slag met het Referentiemodel ICT-BGT - De functionaliteiten en applicatie-componenten voor inwinning, gebruik en beheer van de BGT duidelijk in beeld. 
  • 22 april 2015     14:00 tot 14:30 uur       Theater 11      
   De controlefabriek van het SVB-BGT.
  • 23 april 2015     10.00 tot 10.30 uur        Theater 11        
   Aan de slag met het Referentiemodel ICT-BGT - De functionaliteiten en applicatie-componenten voor inwinning, gebruik en beheer van de BGT duidelijk in beeld.
  • 23 april 2015     10.40 tot 11.10 uur        Theater 8         
   Samen sterker! - Succesvolle samenwerking tussen buurbronhouders in opbouw en beheer van de BGT.