• Blogs
 • BGTweb
 • Praktijkdag Beheer van de Openbare Ruimte en BGT

Praktijkdag Beheer van de Openbare Ruimte en BGT

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 980 dagen geleden

  30 april 2015 | 's Hertogenbosch | 12:00-17:00

  De sector BOR is al goed aangehaakt bij de BGT en qua denken al ver in de aansluiting. Tegelijk is de praktische verknooptheid die er voorafgaand aan de BGT al was, op sommige punten nu ook remmend in de transitie naar de BGT. Tegelijk is de ontwikkeling van het InformatieModel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) nu op een punt aangekomen dat een eerste versie gedeeld kan worden met een groter publiek. De onderdelen 'wegen' en 'groen' zijn bijna klaar.

  Nu is dan ook het moment om een laatste consultatie over deze onderwerpen uit te zetten. Op de praktijkdag BOR-BGT wordt deze consultatie nader toegelicht en kunnen aanwezigen alvast reageren op de stand van zaken. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Geobusiness NL en CROW.

  Er wordt o.a. ingegaan op de praktische vragen die nu leven:
  - Wat zijn de voordelen van een koppeling BOR-BGT? Als groenbeheerder heb ik die gegevens toch al?
  - Wat als je al een volledig ingericht beheersysteem hebt, moet je overstappen? Hoe en wanneer?
  - Wat is de rol van de softwareleverancier en de adviseur (beheersystemen voor de openbare ruimte, GIS, adviseurs beheer openbare ruimte, etc.)
  - Hoe doen de mensen dit in de praktijk? Rollen, functies.

  Voor meer informatie over de bijeenkomst en de inschrijving, zie http://www.crow.nl/bijeenkomsten-en-congressen/praktijkdag-bor-en-bgt?skuzenoid=20113K#tab:tab-Programma