• Blogs
 • BGTweb
 • De Controleservice BGT: ‘Meer rijstroken open, maar blijf sociaal op de weg’

De Controleservice BGT: ‘Meer rijstroken open, maar blijf sociaal op de weg’

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 935 dagen geleden

  De Controleservice wordt steeds meer gebruikt. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat steeds meer bronhouders actief bezig zijn. De controleservice is nu flink opgeschaald: van 2 naar 6 ‘rijstroken’. Tegelijkertijd blijft het belangrijk om er slim gebruik van te maken en de Controleservice niet onnodig te belasten. Gebruik deze service daarom sociaal en hou rekening met andere bronhouders. Dit doe je door niet teveel bestanden tegelijk aan te bieden.

  Toename in gebruik van de controleservice

  Vanaf januari 2015 houden we wekelijks bij hoeveel bestanden worden aangeboden aan de Controleservice van de BGT. Ook houden we het aantal unieke gebruikers bij. Sinds half maart zijn we zowel de aantallen aangeboden bestanden als het aantal unieke gebruikers oplopen.

   

  Aantal controles per week

  Aantal unieke gebruikers per week

  Januari

  340

  22

  Februari

  210

  22

  Maart

  240

  27

  1e helft april

  340

  35

   

  Extra capaciteit Controleservice: van 2 naar 6 ‘rijstroken’

  Het Kadaster heeft de capaciteit opgeschaald, waardoor er vanaf 23 april maximaal 6 bestanden tegelijkertijd worden gecontroleerd in plaats van 2. We gaan daarmee als het ware van 2 naar 6 ‘rijstroken’. Daarmee willen we bronhouders nog beter van dienst zijn, om samen de verwachte piek aan te kunnen.

  Hou het sociaal en stop de wachtrij niet vol

  Tegelijkertijd blijft het belangrijk hier slim gebruik van te maken. Stop de wachtrij daarom niet in een keer vol en biedt niet meer dan 15 bestanden per dag aan. Dat voorkomt onnodig wachten en zo lopen de extra ‘rijstroken’ niet dicht. Indien Kadaster en SVB-BGT overmatig gebruik constateren, zal het SVB-BGT betreffende bronhouder hierop aanspreken. 

  Als het in het kader van een initiële levering echt nodig is om in korte termijn veel te controleren, stem dit dan tijdig af met het SVB-BGT.

  Meer lezen over de controleservice?

  Lees dan het nieuwsbericht van vorige maand, met de ‘Tips en tricks voor slim gebruik de Controleservice’.