• Blogs
 • BGTweb
 • Programma update BGT Congres: vier etappes in het programma en nieuwe namen bekend!

Programma update BGT Congres: vier etappes in het programma en nieuwe namen bekend!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 907 dagen geleden

  BGT Congres logo Tour de BGT Op 11 juni a.s. wordt Congrescentrum 1931 te Den Bosch een dag lang omgedoopt tot ‘Tour de BGT’ voor het BGT Congres van 2015. Geheel in Tour de France stijl heten we u van harte welkom op het soigneursplein voor een hapje, drankje en ontmoeting met alle vakgenoten. Kijk voor alle informatie over het congres op de website www.bgtcongres.nl. Hier kunt u zich tevens inschrijven voor de dag.

  Het programma voor het congres krijgt ondertussen steeds meer vorm. Naast een boeiend plenair programma kunt u deelnemen aan interessante sessies.

  Deze sessies zijn ingedeeld in vier verschillende etappes:

  1. Maken en bijhouden van de BGT

  Met bijdragen van o.a. Chris Stiggelbout (Geonovum) over het Referentiemodel ICT-BGT; Altan Köse, Bert Drenth (beiden gemeente Leiden) en Bart van der Lely (Grontmij) met Een kijkje in de keuken bij koploper Leiden; en Rob van der Schoot en Marja Nieuwenhuizen (beiden RWS) over Rijkswaterstaat en de BGT.

  2. Gebruiken van de BGT

  Met bijdragen van o.a. Marco Appeldoorn (gemeente Best) en Geert-Jan van Rooij (NedGraphics) over communicatie, plantopografie, doorgroei naar 3D, RSGB en integraal objectenbeheer; Eric Hagemans (Kadaster) over Afstemming BGT en Kadastrale kaart; en Remco Gaastra (gemeente Den Helder) en Alexander Melinga (MUG) over de BGT na de transitie.

  3. Doorontwikkelen van de BGT

  Met bijdragen van o.a. Linda van den Brink (Geonovum) over De BGT als Linked Data, en Jaap-Willem Sjoukema (masterstudent GIMA) en Magdalena Grus (Kadaster) over Actueel houden van de BGT door middel van crowdsourcen.

  4. Hoe leg ik het nut en de noodzaak uit?

  Met bijdragen van o.a. Jetty Eugster (burgemeester gemeente Schijndel) over de BGT en bestuurlijke vraagstukken; en Ruud van Rossem (programmamanager BGT) over maatschappelijke kosten en baten van de BGT.

  Meer informatie over het programma, waaronder over deze en andere sessies vindt u op www.bgtcongres.nl. Volg het congres ook op Twitter en LinkedIn!

  Het BGT Congres is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met SVB-BGT, Geonovum, Kadaster, KING, DataLand en GeoBusiness Nederland.