• Blogs
 • BGTweb
 • Nieuwe BGT- en Geocartoons te downloaden via BGTweb!

Nieuwe BGT- en Geocartoons te downloaden via BGTweb!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 887 dagen geleden

  IMAG0376 (2).jpg Cartoontekenaar Willem van Albeslo deed op 22 en 23 april 2015 tijdens de Jaarbeurs Overheid 360° live verslag van het dorpsplein Nieuw-Durperdam: een pop-up city op de beursvloer, waar bezoekers door de BGT en haar partners in de geosector uitgedaagd werden om na te denken over de toepassing van geo-voorzieningen. De reacties van de bezoekers waren zeer positief. Vele aanwezigen vroegen dan ook of zij deze cartoons mogen gebruiken in hun eigen communicatie over de BGT en geo-informatie.

  Het resultaat delen wij daarom via deze publicatie, zodat iedereen die zich bezighoudt met de BGT en met geo-informatie, de cartoons kan gebruiken om zijn verhaal te versterken en levendiger te maken, of op ludieke wijze aandacht te vestigen op specifieke geo- of BGT-thema’s.

  Nieuw-Durperdam op de Jaarbeurs Overheid 360° was een initiatief van DataLand, Geonovum, het Ministerie van IenM, het Kadaster en PDOK met bijdragen van onder andere SVB-BGT en Provero.

  Eerder tekende Willem van Albeslo voor de BGT tijdens het GeoBuzz Congres in november 2014. De cartoons die hij daar tekende, vindt u hier. Ook tekende hij voor ‘Mythbusting in de BGT’: om BGT misverstanden de wereld uit te helpen.