• Blogs
 • BGTweb
 • Binnenkort beschikbaar: BGT Lijngericht, speciaal voor GBKN deelnemers

Binnenkort beschikbaar: BGT Lijngericht, speciaal voor GBKN deelnemers

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 909 dagen geleden

  logokadaster.png

  Het Kadaster bouwt momenteel in opdracht van IenM de tijdelijke voorziening ‘BGT Lijngericht’, om bestaande GBKN deelnemers tijdens de transitieperiode van GBKN naar BGT te ondersteunen. Deze voorziening komt binnenkort beschikbaar en maakt het mogelijk om de BGT, desgewenst gecombineerd met de resterende GBKN, in NEN1878 formaat te ontvangen. 

  Het combinatieproduct BGT lijngericht biedt tijdens de transitie van GBKN naar BGT een landsdekkend grootschalig topografisch basisbestand. De structuur hiervan lijkt sterk op de huidige GBKN. Een van de voordelen van BGT Lijngericht is dat bronhouders maar één systeem hoeven te onderhouden.

  Het tijdelijke product ‘BGT Lijngericht’ kent naast de voordelen ook enkele beperkingen. De actualiteit van de te leveren bestanden loopt minimaal een maand achter op PDOK. Daarnaast worden de gegevens in vaste blokken van vijf bij vijf kilometer en ongeclipt aangeboden. Alleen volledige bestanden (‘nulstanden’) zonder historie zijn mogelijk; levering van alleen mutaties kan dus niet.

  logogbkn.gifBestaande GBKN-abonnementhouders worden binnenkort gevraagd om hun behoefte aan het lijngerichte product kenbaar te maken. De voorziening blijft beschikbaar tot één jaar na het moment dat de BGT landsdekkend is gevuld.