• Blogs
 • BGTweb
 • Pilot voor gebruiksvriendelijke BGT terugmeldapplicatie van start

Pilot voor gebruiksvriendelijke BGT terugmeldapplicatie van start

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 906 dagen geleden

  Terugmeldingen zijn voor een basisregistratie als de BGT van vitaal belang om de kwaliteit hoog te houden. Het is daarom belangrijk dat gebruikers op een laagdrempelige en toegankelijke manier onjuistheden kunnen terugmelden, zodat het terugmelden niet als een drempel wordt gezien. De melding zelf moet vervolgens op een efficiënte manier naar de bronhouder worden gestuurd. Deze kan er dan vervolgens mee aan de slag en houdt de melder op de hoogte van de status zijn of haar melding.

  Pilot met laagdrempelige BGT terugmeldapplicatie

  Om meer inzicht te krijgen in het BGT terugmeldproces en de gewenste functionaliteit van het uiteindelijke BGT terugmeldsysteem, start begin juni een proef met een laagdrempelige BGT terugmeldapplicatie. In deze applicatie kunnen gebruikers door het plaatsen van een punt op de BGT kaart gemakkelijk aangeven waar iets niet klopt. Vervolgens kunnen zij in een tekstboxje aangeven waarom het niet klopt. Eventueel kan hier een bijlage aan worden toegevoegd. Zie voor een preview de onderstaande afbeelding. De pilotapplicatie is grotendeels gebaseerd op de terugmeldapplicatie van de BRT. Bij de BRT is dankzij deze laagdrempelige wijze van terugmelden het aantal meldingen flink toegenomen.

  De pilot zal begin juni starten en ongeveer een maand duren. Hierna worden de ervaringen van gebruikers geëvalueerd, zodat deze meegenomen kunnen worden in het ontwerp van het uiteindelijke BGT terugmeldsysteem. Het is namelijk belangrijk dat het terugmelden zowel door bronhouders als door de melders zelf als prettig ervaren wordt.

  Aanmelden voor de pilot of ideeën over de pilot delen

  Heeft u zelf ideeën of suggesties om het terugmelden voor iedereen makkelijker te maken? Of zou u graag meedoen aan de pilot als melder of bronhouder? Schroom dan niet om een mailtje te sturen naar jaapwillem.sjoukema@minienm.nl.

  BGTterugmeldPilot2.PNG