• Blogs
  • BGTweb
  • Volledig programma van BGT Congres op 11 juni bekend: heeft u zich al aangemeld?

Volledig programma van BGT Congres op 11 juni bekend: heeft u zich al aangemeld?

BGT Congres logo Tour de BGT Op donderdag 11 juni wordt Congrescentrum 1931 te Den Bosch een dag lang omgedoopt tot ‘Tour de BGT’, voor het BGT Congres van 2015. Geheel in Tour de France stijl heten we u van harte welkom op het soigneursplein voor een hapje, drankje en ontmoeting met BGT-collega’s en -vakgenoten. Al meer dan 350 deelnemers hebben zich aangemeld. Heeft u zich al ingeschreven?  

U kunt zich tot 5 juni aanmelden voor het congres.

Programma update

Inmiddels is het programma van het BGT congres 'Tour de BGT' helemaal gevuld en te bekijken op www.bgtcongres.nl.
Het programma biedt voor ieder wat wils:

  • Bent u nog bezig met de transitie en maakt u zich op voor de eindsprint? Of bent u al bezig met inrichten van het beheer en de bijhouding van uw BGT? In verschillende sessies krijgt u informatie over de bijbehorende ICT-processen of voorzieningen. Ook hoort u in meerdere sessies over de best practices, lessen en successen van anderen, krijgt u advies, praat u erover met collega’s, en gaat u aan de slag met de verkregen informatie in interactieve workshops.

  • Zoekt u nog naar een goede manier om samen te werken met uw buren of strokenbronhouders? In verschillende sessies hoort u hoe anderen dit aan hebben gepakt. Ook vertellen landelijke bronhouders RWS en ministerie van EZ over hun perspectief op de BGT.

  • Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van BGT gebruik? In verschillende sessies hoort u hoe u als bronhouders zelf de BGT optimaal kunt gebruiken, maar ook hoe anderen de BGT (mogelijk) willen gaan gebruiken. Debatteer bijvoorbeeld mee over het gebruik van de BGT door Netbeheerders, of hoor hoe de BGT kansen biedt voor incident- en crisismanagement, het sociale domein, of de wet Geluidhinder.

  • Wilt u meer weten over de mogelijkheden en manieren om de BGT te linken aan andere data of registraties (BAG, WOZ, IMWA, BIM, etc)? In verschillende sessies hoort u welke ontwikkelingen er gaande zijn of kunt u meepraten over verdere ontwikkelingen.

  • Luistert of praat u graag mee over de algehele (door)ontwikkeling van de BGT en gerelateerde domeinen? Verschillende sessies gaan bijvoorbeeld in op ontwikkelingen van de BGT zelf (bijvoorbeeld met betrekking tot terugmelding), geo-informatie als onderdeel van het eco-systeem van het web, of de ontwikkelingen van 3D, PDOK, de Kadastrale kaart en BRT.

  • Vindt u het soms lastig om de BGT uit te leggen, of het nut en de noodzaak van de BGT duidelijk te maken? U krijgt tips van een burgemeester en van het ministerie van IenM over hoe u dit aan kunt pakken, zodat u voortaan uw collega, bestuurder of andere betrokkenen nog enthousiaster kunt maken over de BGT.

U bent van harte welkom bij alle bovenstaande lezingen, workshops en debatten, die zijn ingedeeld als sprint (25 min), tijdrit (40 min) of tour (90 min), in vier verschillende etappes: ‘Maken en bijhouden’, ‘Gebruik’, ‘Doorontwikkeling’ en ‘Nut en Noodzaak’. Klik op één van de etappes om alle sessies in die etappe te bekijken of klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

Plenair programma

Naast uw bezoek aan de specifieke sessies kunt u tijdens het plenaire programma zien hoe bestuurders van gemeenten, waterschappen en provincies op dit moment aankijken tegen de BGT, door middel van een korte film. Wat zien zij voor kansen en mogelijkheden voor gebruik van de BGT? Ook zullen de algemene ontwikkelingen in BGT-land worden belicht door verschillende vooraanstaande betrokkenen bij de BGT.

Op het Soigneursplein kunt u vervolgens bijpraten met leveranciers en partners van de BGT, en genieten van een drankje en een hapje in Franse sfeer. De congresdag zal op luchtige wijze worden afgesloten door Jeroen Wielaert (verslaggever, columnist en auteur) met een mooi verhaal over de ronde van Frankrijk, de Tour in Utrecht en de kennis van topografie en kaarten. Voor de liefhebber ligt er een ‘Grand Départ’-bidon klaar om mee naar huis te nemen. 

Hopelijk tot ziens op het BGT congres 'Tour de BGT'!