• Blogs
 • BGTweb
 • *Nieuw!* Zien waar de BGT gevuld is via PDOK

*Nieuw!* Zien waar de BGT gevuld is via PDOK

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 919 dagen geleden

  PDOK is het distributiekanaal van de BGT. De BGT data kan bekeken worden in de PDOK Viewer of via webservices (WMTS). Ook kan de data gedownload worden via de kaartselectiefunctie op de website van PDOK. Op dit moment is op enkele plaatsen BGT data aanwezig. De komende maanden zullen er door de verschillende bronhouders steeds meer data aangeleverd gaan worden.

  Om te tonen waar inmiddels BGT data aanwezig is, biedt PDOK nu de mogelijkheid om te zien waar BGT vulling zit. Dit geldt voor de Kaartselectiefunctie en de PDOK Viewer.

  PDOK vulling BGT.PNG

  PDOK Viewer

  Onder de verschillende BGT visualisaties (Standaard, Lijngericht etc.) vindt u nu in de PDOK Viewer een extra mogelijkheid “Toon BGT vulling”. Als u deze optie aanvinkt, wordt in het kaartbeeld in een transparante groene kleur getoond waar BGT vulling aanwezig is. Zie ook de afbeelding onderaan dit bericht. Door te kiezen voor een transparante kleur groen heeft PDOK geprobeerd om de oriëntatie op de achtergrondkaart niet in de weg te zitten.

  Kaartselectiefunctie

  In de kaartselectiefunctie kunt u in verschillende smaken BGT data downloaden. Ook hier heeft PDOK gekozen voor een transparante groene visualisatie van plekken waar BGT data aanwezig is. Deze wordt standaard getoond wanneer u de pagina met de kaartselectiefunctie heeft geopend.

  Op 8 juni 2015 ziet de vulling van de BGT er in de PDOK viewer als volgt uit:

  PDOK - BGT vulling 8 juni 2015