Doe mee met de pilot ‘terugmelden BGT’!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 857 dagen geleden

  Het is voor gebruikers van de BGT belangrijk dat de kwaliteit van de BGT altijd op orde is. Terugmeldingen zijn noodzakelijk, omdat deze meldingen aangeven waar de kaart niet (meer) klopt. Hierdoor is een bronhouder snel op de hoogte en kan hij de kaart aanpassen. Voor de BGT streven we daarom naar een laagdrempelige manier van terugmelden die geschikt is voor een breed publiek.

  Pilot ‘terugmelden BGT’
  We willen graag meer inzicht krijgen in het terugmeldproces en de gewenste functionaliteiten van het uiteindelijke terugmeldsysteem voor de BGT. Daarom is er nu een pilot gestart met een laagdrempelige terugmeldapplicatie. Bij het testen van deze applicatie is de hulp van iedereen welkom, zonder dat hier een inlognaam of technische kennis voor nodig is!

  Terugmeldapplicatie succesvol bij de BRT
  Bij de BRT is dankzij een zeer laagdrempelige manier van terugmelden het aantal meldingen flink toegenomen. Hierdoor neemt natuurlijk ook de kwaliteit van de kaart toe. De aanpak in de pilot ‘terugmelden BGT’ is daarom gebaseerd op de terugmeldapplicatie van de BRT. Op het BGT-congres van 11 juni j.l. werd deze aanpak goed ontvangen door een volle zaal met geïnteresseerden.

  BGTterugmeldPilot2.PNG

  Hoe werkt de applicatie?
  U kunt meedoen door in de pilotapplicatie op de BGT kaart een punt te prikken en te omschrijven waarom de kaart daar niet klopt. Eventueel kunt u een bijlage meesturen, zoals een foto van de situatie. De betrokken BGT bronhouder beoordeelt uw melding en vertelt wat er met uw melding gaat gebeuren.

  Meedoen met de pilot?
  De pilot is gesloten. Het is daarom niet meer mogelijk om terugmeldingen te doen.

  Planning
  De pilot loopt tot en met 8 juli. Hierna worden de ervaringen geëvalueerd. De verbeterpunten worden meegenomen in het ontwerp van het uiteindelijke terugmeldsysteem. Het is namelijk belangrijk dat het terugmelden door bronhouders én door de melders als prettig ervaren wordt. Veel succes met melden!

  Ideëen en suggesties delen?
  Heeft u zelf ideeën of suggesties over de pilot, en verbeteringen van de terugmeldapplicatie? Schroom dan niet om een mailtje te sturen naar
  jaapwillem.sjoukema@minienm.nl.