• Blogs
 • BGTweb
 • Eerste drie leveranciers geslaagd voor certificeringsniveau “UITGEBREID”

Eerste drie leveranciers geslaagd voor certificeringsniveau “UITGEBREID”

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 903 dagen geleden

  BGT software certificering toont aan dat software de functionaliteit bezit om BGT-informatie op de juiste manier uit te wisselen met de BGT-keten. Goede software helpt bronhouders om technische risico’s, zoals implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden bij de invoering van de BGT te reduceren. De BGT software certificering wordt uitgevoerd door Geonovum en het Kadaster. Er zijn verschillende niveaus van certificering: BASIS, UITGEBREID en AUTOMATISCH. Sinds kort kan software zowel voor het basis-, als voor het uitgebreide niveau worden gecertificeerd.

  Grontmij, ESRI en Vicrea ontvangen als eerste het certificaat “UITGEBREID” voor BGT software

  In juni zijn de drie eerste certificaten voor het certificeringsniveau “UITGEBREID” afgegeven aan BGT-softwarepakketten. Het gaat om de softwarepakketten van Grontmij, ESRI en Vicrea. Het niveau UITGEBREID houdt in dat applicaties niet alleen mutaties kunnen leveren aan de BGT-keten, maar ook mutaties van andere bronhouders zonder problemen kunnen inlezen en verwerken. Lees hier meer over de verschillende niveaus van certificering.

  Ook andere leveranciers hebben de intentie om op korte termijn de certificering voor het niveau “UITGEBREID” te halen. Daarnaast zijn alle 7 leveranciers inmiddels gecertificeerd voor het niveau BASISHet resultaat van geslaagde certificeringen is te zien onder certificering BGT|IMGeo bronhouderssoftware op de website van Geonovum