• Blogs
 • BGTweb
 • Voortgang van de transitie in augustus: steeds meer bronhouders leveren eerste deelgebied

Voortgang van de transitie in augustus: steeds meer bronhouders leveren eerste deelgebied

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 836 dagen geleden

  voortgang transitie augustus

  Zoals gebruikelijk brengen we ook in deze zomerse maand weer de voortgang van de transitie in beeld. Hoe ver zijn de afzonderlijke bronhouders ten opzichte van de mijlpalenplanning? U ziet het in de voortgangskaart van augustus.

   


  > Een grotere versie van de voortgangskaart vindt u onderaan dit nieuwsbericht.  
     Vergroening van de kaart gaat gestaag door

  In de kaart van augustus is wederom te zien dat de transitie nog steeds blijft vorderen: de kaart kleurde ten opzichte van juli alweer een klein beetje groener. Al 81% van de bronhouders staat inmiddels op groen, blauw of paars en heeft tenminste een proefbestand aangeleverd. 

  staafdiagram voortgang transitie januari - augustus 2015  25% van de bronhouders heeft al zijn eerste deelgebied geleverd

  Transitie BGT augustus

  Deze maand is daarnaast te zien dat veel bronhouders momenteel bezig zijn om hun bestanden aan te leveren. Binnen de groep ‘groene’ bronhouders zijn er namelijk steeds meer bronhouders die naast een proefbestand ook al een eerste deelgebied aan hebben geleverd. 

  Zie het cirkeldiagram voor de verdeling binnen de ‘groene’ bronhoudergroep: Er is nu al door 25% van het totaal aantal bronhouders een eerste deelgebied aangeleverd, ten opzichte van 18% in de tussenstand van juli.

  We zien daarmee dat bronhouders ook in de zomer zeker niet stil zitten. En dat is maar goed ook, want de volgende mijlpaal van 1 oktober, waarbij volgens planning het laatste deelgebied aangeleverd moet worden, komt al snel dichterbij. Voor velen moet er echter nog heel wat gebeuren om op tijd de bijbehorende donkerblauwe kleur te behalen.   Welke stappen moet u nog zetten in de transitie?

  Afhankelijk van uw huidige voortgangskleur heeft u nog een aantal stappen te zetten:

  * Behoort u tot de 19% rood, oranje of geel gekleurde bronhouders, die nog geen enkel bestand hebben aangeleverd?

  De tijd gaat nu echt dringen. Het is erg belangrijk dat u zo snel mogelijk een proefbestand of eerste deelgebied aanlevert bij het SVB-BGT. Na het aanleveren van een proefbestand kunt u het beste uw deelgebieden één voor één aanleveren bij het SVB-BGT. Voor hulp en advies kunt u terecht bij uw transitieregisseur van het SVB-BGT en bij collega-bronhouders.

  * Behoort u tot de 47% groen gekleurde bronhouders, die nog geen eerste deelgebied hebben aangeleverd?

  Om ook de komende maanden goed bij te blijven met de mijlpalen en volgens planning op 1 oktober uw laatste deelgebied aan te leveren, is het belangrijk dat u binnenkort uw eerste deelgebied aanlevert bij het SVB-BGT.  

  Na het aanleveren van een eerste deelgebied kunt u het beste uw overige deelgebieden stuk voor stuk aanleveren bij het SVB-BGT. De controle van eerdere (deel) leveringen geeft u namelijk veel relevante informatie om uw (volgende) bestanden te verbeteren en de doorlooptijd voor de volgende leveringen te verkorten. Zo voorkomt u extra correcties en werk!

  * Behoort u tot de 25% groen gekleurde bronhouders, die al een eerste deelgebied hebben aangeleverd?

  U loopt in principe goed op schema, maar ook de komende maanden goed bij te blijven met de mijlpalen en volgens planning op 1 oktober uw laatste deelgebied aan te leveren, is het belangrijk dat u ook uw volgende deelgebieden stuk voor stuk blijft aanleveren bij het SVB-BGT in de komende anderhalve maand.

  De controle van eerdere (deel) leveringen geeft u namelijk veel relevante informatie om uw (volgende) bestanden te verbeteren en de doorlooptijd voor de volgende leveringen te verkorten. Zo voorkomt u extra correcties en werk!

  * Behoort u tot de 6% blauw gekleurde bronhouders, die al een laatste deelgebied hebben aangeleverd?

  Gefeliciteerd, u loopt voor op de mijlpalenplanning. U bent straks mooi op tijd klaar en behoort u tot de groep bronhouders die als eerste volledig met hun BGT in de LV zitten! U kunt nu verder met de volgende stappen: het inrichten van beheer, bijhouding, en gebruik van de BGT. Daarnaast kunt u natuurlijk uw collega’s in de transitie bijstaan met uw tips en adviezen.

  * Behoort u tot de 3% paars gekleurde bronhouders, die al volledig in de LV zitten?

  Gefeliciteerd, u heeft de transitie zeer succesvol doorlopen! U kunt nu verder met de volgende stappen: het inrichten van beheer, bijhouding, en gebruik van de BGT. Daarnaast kunt u natuurlijk uw collega’s in de transitie bijstaan met uw tips en adviezen.  Oproep: blijf de TMT aanvullen met juiste en up-to-date informatie

  Om er zeker van te zijn dat uw inspanning op waarde wordt geschat is het nodig om in de TMT duidelijk weer te geven hoeveel deelgebieden u als bronhouder heeft, en welke u al heeft aangeleverd. De ingevoerde informatie in de TMT kan dan worden vergeleken met de aangeleverde bestanden bij de controleservice, zodat duidelijk is wanneer het een laatste deelgebied betreft. Met deze informatie is het mogelijk om de voortgang op juiste wijze te rapporteren.

  Meer informatie over de voortgang van de transitie?

  Voor meer informatie en de vorige voortgangskaarten en monitorrapportages kunt u terecht op https://bgtweb.pleio.nl/monitor-rapportage.  

  voortgang transitie augustus