• Blogs
 • BGTweb
 • Nieuwe BGT-gebieden in de Landelijke Voorziening

Nieuwe BGT-gebieden in de Landelijke Voorziening

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 784 dagen geleden

  De Landelijke Voorziening wordt steeds verder gevuld met stukjes BGT. In augustus leverden vele bronhouders hun gehele of gedeeltelijke BGT aan de Landelijke Voorziening. Zo rukt de BGT langzaamaan op naar het noorden en westen van het land!

  - Gemeente Hendrik Ido Ambacht leverde in augustus zijn volledige gebied aan de Landelijke Voorziening en is nu met haar gehele BGT-gebied zichtbaar in PDOK. ‘Kenmerkend voor de transitie was de samenwerking met de verschillende beheerafdelingen, maar ook met buurbronhouders en landelijke bronhouders.’ aldus projectleider Gerard Brouwers. 
  > Lees hier het hele verhaal van Hendrik Ido Ambacht

  - Gemeente Zwartewaterland volgde daarna als eerste Overijsselse gemeente en zit nu ook met haar volledige BGT in de LV. Projectleider Robin Kok: “De theorie en afhankelijkheden maken dat de opbouw van de BGT een enorm grote en ingewikkelde klus kan zijn, een praktische aanpak maakt dat het uiteindelijk best meevalt.” 
  > Lees hier het hele verhaal van Zwartewaterland, met tips voor andere bronhouders

  BGT vulling augustus.PNGGemeente Stadskanaal is zojuist als eerste Groningse gemeente ook volledig opgenomen in de Landelijke Voorziening. Over een paar dagen zullen zij ook zichtbaar zijn in PDOK, en zal ook hun verhaal verschijnen op de website van het SVB-BGT.
  Tot slot voegden meerdere bronhouders één of meerdere deelgebieden toe aan de LV. Kijk in de PDOK viewer via de laag 'BGT vulling' welke nieuwe gebieden er allemaal bijgekomen zijn. 
   
  Gefeliciteerd!
   
  Het SVB-BGT en het programmabureau BGT van het ministerie van IenM feliciteren alle bovenstaande bronhouders met hun geweldige prestaties. Alle bronhouders die volledig in de LV zitten, zullen vanzelfsprekend ook binnenkort de inmiddels beroemde BGT taart ontvangen!