• Blogs
 • BGTweb
 • Dag van de mijlpaal 1 oktober: Vanaf nu is blauw het nieuwe groen!

Dag van de mijlpaal 1 oktober: Vanaf nu is blauw het nieuwe groen!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 804 dagen geleden

  mijlpaal 1 oktober.jpg Vandaag is de dag dat de BGT mijlpalenplanning alle bronhouders adviseert om hun laatste deelgebied voor de BGT aan te leveren. Een belangrijke mijlpaal in de transitieplanning. Heeft iedereen zijn laatste deelgebied vandaag dan al aangeleverd?

  Helaas nog niet, maar dat is zeker geen reden tot wanhoop. Wel reden om met volle kracht door te gaan. Want vanaf nu wil je als bronhouder in de voortgangskaart van de transitie zo snel mogelijk een (licht)blauwe of paarse kleur behalen.

  Na 1 oktober is dat de kleur die aangeeft dat je als bronhouder goed op schema ligt om de transitie naar de BGT tijdig af te ronden. Vanaf nu is blauw dan ook het nieuwe groen!

  Binnenkort: nieuwsbrief *special* met voortgangsrapportage oktober

  Volgende week zal het ministerie van IenM een nieuwe meting van de transitievoortgang doen op basis van de data in de TMT, om de voortgang ten opzicht van de 1 oktober mijlpaal in kaart te brengen. U ontvangt deze voortgangsrapportage in een speciale extra editie van de nieuwsbrief halverwege de maand oktober.

  Brief van het ministerie van IenM aan bronhouders eind oktober

  Naar aanleiding het passeren van de laatste mijlpaal zal het ministerie van IenM contact zoeken met de bronhouders middels een brief, net als bij het passeren van de vorige mijlpaal. Per individuele bronhouder wordt de voortgang onder de aandacht gebracht en wordt toegelicht wat dit betekent voor de planning en werkzaamheden van de desbetreffende organisatie. In deze brief wordt ook alvast vooruit geblikt op de manier waarop achterblijvers over de finish zullen worden geholpen en op de consequenties voor bronhouders van wie een aanzienlijke overschrijding van de deadline wordt verwacht.