Tips voor het afronden van de transitie

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 767 dagen geleden

  Vanaf nu is het zaak om als bronhouder zo snel mogelijk een (licht)blauwe of paarse kleur te behalen op de voortgangskaart. Om dit te bereiken geven we bronhouders een aantal belangrijke tips mee.

  • Leun niet achterover, maar werk hard door om spoedig de LV gevuld te krijgen.
  • Lever actuele en reële planningen aan het SVB-BGT: Dan weten zij wat ze wanneer kunnen verwachten en kunnen ze de Controlefabriek vol en efficiënt laten draaien. Houd de TMT dus goed bij en geef tijdig (4 weken van te voren) bij het SVB-BGT aan wanneer u welk deelgebied aanlevert. Voordeel voor uzelf is dat ingeplande bestanden voorrang krijgen in de wachtrij.
  • Lever uw deelgebieden gefaseerd aan bij het SVB-BGT: wacht niet met leveren totdat het laatste deelgebied klaar is. Een geleidelijke aanlevering van deelgebieden bevordert de doorstroom in de Controlefabriek. Ook geeft gefaseerd aanleveren u de kans om lering te trekken uit eerdere leveringen. Dat verhoogt de kwaliteit en doorlooptijd van een volgende levering. Plan daarom deelgebieden die klaar zijn zo snel mogelijk in voor levering.
  • Stem goed af met uw buurbronhouders: naar mate de Landelijke Voorziening meer gevuld wordt, is de afstemming met uw buurbronhouders steeds belangrijker. En zit uw gebied al volledig in de BGT? Stem dan alvast met uw buurbronhouders af over de actualisatie van de kaarten.
  • Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Transitiedesk van het SVB-BGT.