GeoBuzz op 24 & 25 november

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 726 dagen geleden

  geobuzz logo.PNG Op dinsdag 24 en woensdag 25 november vindt de GeoBuzz plaats in Den Bosch. Een tweedaags congres over geo-informatie. De BGT-partners verzorgen op dit congres weer een speciaal BGT-programma, met verschillende workshops, presentaties, ontmoetingen en vragensessies rondom de BGT.
  Dinsdag 24 november

  Op dinsdag trapt de Provincie Groningen af met de sessie “Goud in handen met de BGT?! – Creëer optimaal BGT-rendement in jouw organisatie”. Willy Bakker en Johan Janzen van de Provincie Groningen zullen in de praktijk opgedane kennis en tips delen over wat er nodig is om optimaal rendement te halen uit de BGT.

  Vervolgens vindt de sessie “Van GBKN naar ‘BGT Lijngericht’ naar BGT… - in gesprek over de eerste gebruikerservaringen, tips en tricks” plaats. In deze sessie, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, zullen verschillende vragen behandeld worden die te maken hebben met deze transitie.

  Tegelijkertijd vindt de live demonstratie en paneldiscussie “Het beheer en de bijhouding van de BGT: hoe gaat u dat aanpakken?” plaats. In deze sessie, door het SVB-BGT en het Ministerie van I&M georganiseerd, wordt gekeken naar de periode ná de transitie. Wat komt er kijken bij het beheer en de bijhouding van de BGT, is de vraag die centraal staat.

  Later op de middag organiseert Arnoud de Boer van Geonovum een sessie over de doorontwikkelingsactiviteiten van de BGT. In zijn sessie “Haal meer uit de BGT!” wordt aandacht besteed aan doorontwikkeling, koppeling met andere registraties en praktische toepassingen van de BGT.  Woensdag 25 november

  Op woensdag zal Jeroen van Venrooij van de Gemeente Moerdijk in zijn workshop “Veiligheid en preventie bij de Gemeente Moerdijk; een gebruikstoepassing van de BGT” in gaan op praktijkvoorbeelden uit zijn gemeente.

  Wederom vindt de live demonstratie en paneldiscussie “Het beheer en de bijhouding van de BGT: hoe gaat u dat aanpakken?” plaats. In deze sessie, door het SVB-BGT en het Ministerie van I&M georganiseerd, wordt gekeken naar de periode ná de transitie. Wat komt er kijken bij het beheer en de bijhouding van de BGT, is de vraag die centraal staat.

  Op woensdagmiddag zal Jaap-Willem Sjoukema in zijn presentatie “BGT terugmeldingen en de “Power of the Crowd” vertellen over de ontwikkeling van het BGT terugmeldsysteem en de ‘crowdsource’-gedachten hierachter. 


  De afgelopen weken zijn er een aantal interviews verschenen met bronhouders en gebruikers van de BGT. 

  De Gemeente Uithoorn, Provincie Groningen, Waterschap Hollandse Delta en het Kadaster vertellen over hoe zij de BGT inzetten. Lees de interviews hier terug:

  - Gemeente Uithoorn ziet BGT als een enorme kans

  - BGT speelt sleutelrol in visie provincie Groningen

  - Invoering BGT leidt bij Waterschap Hollandse Delta tot nieuwe inzichten

  - Belang van BGT voor Kadaster klip en klaar

   


   Meer informatie of inschrijven voor de GeoBuzz?

  Daarvoor kunt u terecht op de website van de GeoBuzz.