De tussenstand van de transitie in november

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 731 dagen geleden

  Met nog iets meer dan 6 weken te gaan tot 1 januari is het weer tijd voor een uitgebreide tussenstand van de transitie, ditmaal met peildatum 2 november. Dit is tevens de transitiestand waarop de voortgangsbrief is gebaseerd die alle bronhouders begin november hebben ontvangen. In oktober signaleerden we een forse toeloop in leveringen van deelgebieden bij het SVB-BGT. Heeft deze ontwikkeling zich ook de afgelopen weken doorgezet? Mijlpalenplaatje november

  Groei in aanlevering deelgebieden zet door

  Afgelopen twee maanden groeide het aantal leveringen van deelgebieden al behoorlijk en ook deze maand zet de trend zich door. Inmiddels heeft 60% van de bronhouders één of meer deelgebieden aangeleverd, ten opzichte van 39% vorige maand. Ook steeg het aantal bronhouders dat een laatste deelgebieden heeft aangeleverd aanzienlijk, van 14% op 8 oktober naar 22% op 2 november. Dat betekent dat voor 96 bronhouders het einde van de transitie heel dichtbij aan het komen is.

  Voortgangskaart 2 november 8 nieuwe bronhouders geheel in de LV

  De afgelopen maand zijn er ook 8 nieuwe bronhouders bijgekomen die voor 100% in de LV zitten: Appingedam, Loppersum, Twenterand, Zuidplas, Scherpenzeel, Noordwijk, ’s-Gravenhage en Schouwen-Duivenland. Daarmee komt het totaal aantal bronhouders dat de BGT heeft afgerond op 25. Voor al deze bronhouders een fantastisch resultaat. Met de gemeente Den Haag blikten we deze week terug op hun transitie naar de BGT. Weten hoe zij hun project (maarliefst 1,5 miljoen objecten!) hebben aangepakt? Lees dan hier verder.

  Stand van de BGT

  De volledige monitorrapportage van november (light versie) is hier te downloaden: 

  Vooruitblik monitor 

  Komende maand zal alweer de laatste monitor van 2015 verschijnen. Ook in 2016 zal het Ministerie van IenM doorgaan met het periodiek monitoren van de voortgang van de transitie. In het eerste kwartaal van 2016 zal een uitgebreide ‘Stand van de BGT’ worden gemaakt, zoals ook in maart van dit jaar is verschenen. Hiertoe ontvangen bronhouders in januari een enquête, waarin onder andere aandacht is voor planning (indien de transitie nog niet is afgerond), kwaliteit, organisatie en plannen op het vlak van gebruik en beheer. Nader bericht hierover volgt later dit jaar.