Terugblik op de GeoBuzz 2015

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 748 dagen geleden

  Op 24 en 25 november 2015 heeft in Den Bosch de GeoBuzz plaatsgevonden, een 2-daags congres over geo-informatie. De BGT-partners verzorgden op dit congres weer een speciaal BGT-programma, met verschillende workshops, presentaties, ontmoetingen en vragensessies rondom de BGT.

  Dinsdag 24 november

  Op dinsdag trapte de Provincie Groningen af met de sessie “Goud in handen met de BGT?! – Creëer optimaal BGT-rendement in jouw organisatie”. Willy Bakker en Johan Janzen van de Provincie Groningen hebben in de praktijk opgedane kennis en tips over wat er nodig is om optimaal rendement te halen uit de BGT gedeeld met het publiek. Het enthousiastme over de BGT spatte er werkelijk vanaf! De presentatie van Willy Bakker en Johan Janzen is hier te vinden.  

  Daarna was de sessie “Van GBKN naar ‘BGT Lijngericht’ naar BGT… - in gesprek over de eerste gebruikerservaringen, tips en tricks”. In deze sessie, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, zijn verschillende vragen behandeld die te maken hebben met deze transitie. De slides die dit gesprek ondersteunden zijn hier te vinden.

  Tegelijkertijd vond de live demonstratie en paneldiscussie “Het beheer en de bijhouding van de BGT: hoe gaat u dat aanpakken?” plaats. In deze sessie, door het SVB-BGT en het Ministerie van I&M georganiseerd, isgekeken naar de periode ná de transitie. Wat komt er kijken bij het beheer en de bijhouding van de BGT, is de vraag die centraal staat. De korte pitches zijn hier te vinden.

  Later op de middag organiseerde Arnoud de Boer van Geonovum een sessie over de doorontwikkelingsactiviteiten van de BGT. In zijn sessie “Haal meer uit de BGT!”  is aandacht besteed aan doorontwikkeling, koppeling met andere registraties en praktische toepassingen van de BGT. Zijn presentatie met daarin ook zijn zelf ontwikkelde toepassingen van de BGT is hier te vinden.

   


   

  Woensdag 25 november

  Op de woensdagochtend is Jeroen van Venrooij van de Gemeente Moerdijk in zijn workshop “Veiligheid en preventie bij de Gemeente Moerdijk; een gebruikstoepassing van de BGT” in gegaan op praktijkvoorbeelden uit zijn gemeente. Zijn presentatie is hier te vinden.

  Wederom vond de live demonstratie en paneldiscussie “Het beheer en de bijhouding van de BGT: hoe gaat u dat aanpakken?” plaats. In deze sessie, door het SVB-BGT en het Ministerie van I&M georganiseerd, is gekeken naar de periode ná de transitie. Wat komt er kijken bij het beheer en de bijhouding van de BGT, is de vraag die centraal staat. De korte pitches zijn hier te vinden.

  Op woensdagmiddag zal Jaap-Willem Sjoukema in zijn presentatie “BGT terugmeldingen en de “Power of the Crowd” vertellen over de ontwikkeling van het BGT terugmeldsysteem en de ‘crowdsource’-gedachten hierachter. De presentatie van Jaap-Willem is hier terug te vinden.

   


   

  Wij danken alle sprekers voor hun presentaties en het delen van informatie, tips & tricks.