De tussenstand van de transitie in februari

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 643 dagen geleden

  Ook in 2016 nemen we maandelijks de transitiestand op aan de hand van de BGT mijlpalenplanning. De nieuwe transitiemonitor, met peildatum 2 februari, laat zien dat het jaar voortvarend is begonnen. Nog niet eerder stroomden zoveel bronhouders in één maand met hun volledige gebied de Landelijke Voorziening in. Langzaamaan kleurt de kaart van Nederland paars.

  Aantal bronhouders in de LV stijgt

  Op 1 januari van dit jaar telden we 103 bronhouders (24%) met één of meerdere deelgebieden in de LV. Deze maand steeg dit aantal al naar 136 (31%). Dat betekent dat bijna 1/3 van de 428 bronhouders die Nederland in 2016 telt, geheel of gedeeltelijk op de kaart staat.

  IFinishkaart 4 februari.pngn januari van dit jaar werden maarliefst 21 bronhouders met hun volledige gebied in de Landelijke Voorziening opgenomen, en dat is een record. In de eerste week van februari zijn daar alweer 7 nieuwe bronhouders bijgekomen:  Overbetuwe, Druten, Steenwijkerland, Aalburg, Dantumadiel, Wierden en Urk. In totaal zijn nu 73 bronhouders (16%) klaar met  hun deel van de BGT, dat is een stijging van 6% ten opzichte van begin dit jaar.
  Landelijke bronhouders op de kaart
  Voortgangsstatistieken 1 februari 2016.png
  Ook de landelijke bronhouders worden steeds meer zichtbaar op de kaart. Het Ministerie van Economische Zaken loopt met hun leveringen mooi in de pas met gemeenten en ook de waterschapsgebieden zijn stukje bij beetje in de BGT terug te vinden. Ook bij de provincies zijn goede ontwikkelingen. In januari verwelkomden we namelijk Gelderland als tweede provincie voor 100% in de BGT, nadat Noord-Brabant vorig jaar al over de streep kwam. De provincie Zuid-Holland staat inmiddels al voor meer dan 50% op de kaart. Tot slot is ook ProRail sinds januari in de LV opgenomen met een eerste deelgebied (Almere).

  De transitievoortgang in meer detail zien? Bekijk dan hier de maandelijkse BGT monitorrapportage.

  *In de eerder gepubliceerde monitor van januari en februari 2016 stond de gemeente Rotterdam ten onrechte op mijlpaal 2/2b 1e deelgebied aangeleverd. De gemeente heeft reeds sinds 22 december 2015 de status laatste deelgebied aangeleverd*

   image