• Blogs
 • BGTweb
 • De tussenstand van de transitie in maart: op naar de eerste 100!

De tussenstand van de transitie in maart: op naar de eerste 100!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 645 dagen geleden

  Vorige maand vermeldden we een recordaantal nieuwe bronhouders in de Landelijke Voorziening; maarliefst 21 kwamen er toen over de finish. Hoe zit het deze maand? Verbreken we opnieuw het record? Daarnaast in deze editie van de transitiemonitor ook alvast een sneak preview van een aantal interessante resultaten uit de jaarlijkse bronhouderenquête.

  23 bronhouders geheel in de LV
  23 Bronhouders kwamen er deze maand over de finish en daarmee vestigen we opnieuw een record! Het totaal aantal bronhouders dat voor 100% in de LV zit komt daarmee op 89 (21%), dat is bijna een verdubbeling van het aantal op 1 januari; toen waren het er 45. Ook kwamen er deze maand 17 bronhouders met één of meer nieuwe deelgebieden in de LV, dat is een stijging van 4% ten opzichte van vorige maand. Zoals de kaart rechts laat zien raakt PDOK daarmee beetje bij beetje steeds verder gevuld. De huidige transitiestand in meer detail te bekijken? Kijk dan in de monitorrapportage van maart.
  image
  image
  De volgende bronhouders kwamen sinds 1 februari 2016 geheel in de LV. Op naar de 100 deze maand?

  67

  Gemeente Overbetuwe

  79

  Gemeente Haarlem

  68

  Gemeente Druten

  80

  Gemeente Bernheze

  69

  Gemeente Steenwijkerland

  81

  Gemeente Doesburg

  70

  Gemeente Aalburg

  82

  Gemeente Hellendoorn

  71

  Gemeente Dantumadiel

  83

  Gemeente Zaltbommel

  72

  Gemeente Wierden

  84

  Gemeente Ermelo

  73

  Gemeente Urk

  85

  Gemeente Voerendaal

  74

  Gemeente Dongen

  86

  Gemeente Haaksbergen

  75

  Gemeente Lelystad

  87

  Gemeente Geertruidenberg

  76

  Provincie Flevoland

  88

  Gemeente Werkendam

  77

  Waterschap Zuiderzeeland

  89

  Gemeente Woudrichem

  78

  Gemeente Helmond

     


  Bronhouderenquête
  In januari en februari van dit jaar zijn alle bronhouders gevraagd deel te nemen aan de jaarlijkse bronhouderenquête. Maarliefst 95% van de bronhouders heeft aan dit verzoek gehoor gegeven. In deze enquête zijn de bronhouders onder andere bevraagd over de transitievoortgang, beheer & bijhouding, gebruik en kwaliteit van de BGT. Het volledige rapport komt begin april beschikbaar, hierbij alvast een aantal resultaten over de transitievoortgang.

  Afronding transitie in 2016
  In de enquête is bronhouders onder andere gevraagd wanneer zij verwachten het laatste deelgebied aan te leveren. Hieruit blijkt dat 80% van de respondenten die hun laatste deelgebied nog niet heeft geleverd verwacht dit in de eerste helft van 2016 alsnog te doen. Van de bronhouders die verwachten in de tweede helft van 2016 klaar te zijn denkt een ruime meerderheid (70%) het laatste deelgebied in het derde kwartaal op te leveren aan het SVB BGT.

  Gevraagd naar hoe de opbouw vordert antwoordt ruim de helft (55%) het eigen gebied reeds voor 100% te hebben opgebouwd. Daarnaast geeft bijna een derde (29%) aan inmiddels over de helft te zijn.

  image
  image
  Transitievoortgang per provincie
  Wanneer we inzoomen op de transitievoortgang in de provincies ziet het beeld er als volgt uit. Flevoland steekt met kop en schouder boven de anderen uit, deze provincie staat inmiddels landsdekkend op de kaart. Overijssel volgt, hier is bijna 50% van de bronhouders klaar met de transitie. De top drie wordt afgemaakt door Limburg waar ruim 30% de transitie heeft afgerond.

  image

  Benieuwd naar alle resultaten uit de enquête? Volgende maand is de volledige enquêterapportage te download van bgt-web.nl.