• Blogs
 • BGTweb
 • Terugmeldsysteem ‘Verbeter de kaart' komt eraan!

Terugmeldsysteem ‘Verbeter de kaart' komt eraan!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 510 dagen geleden

   

  Het BGT terugmeldsysteem ´Verbeter de Kaart´ gaat  op 16 juni ‘live'! De bijhouding van de BGT begint hiermee steeds meer vorm te krijgen!`Verbeter de kaart´ is het nieuwe terugmeldsysteem van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Met dit systeem kunnen gebruikers van de BGT vermoedelijke fouten op een laagdrempelige manier melden.

  Hoe werkt het?
  In het terugmeldsysteem hoeven gebruikers alleen maar een punt op de kaart te prikken en hierbij een (korte) omschrijving te typen. De meldingen zullen automatisch via het mutatiemeldsysteem (MMS) van SVB-BGT naar de betreffende BGT bronhouder worden gestuurd. De bronhouder zal dan de melding beoordelen en de BGT aanpassen als de melding terecht is. De meldingen zijn altijd publiekelijk zichtbaar.

  Het terugmeldsysteem (TMS) is nu al te bereiken via https://verbeterdekaart.kadaster.nl/. Doe gerust een testmelding en sla de URL vast op in de favorieten van je browser. Op 15 juni zullen alle testmeldingen verwijderd worden en zal het systeem klaar staan om alle terugmeldingen te ontvangen. Het huidige webformulier voor terugmeldingen zal uitgefaseerd worden.

  image

  Terugmelden wordt eenvoudiger
  Voor zowel bronhouders als gebruikers wordt het terugmeldproces met Verbeter de kaart eenvoudiger en overzichtelijker. Terugmelders hoeven veel minder gegevens in te vullen en kunnen altijd de status van hun terugmelding bekijken. Bronhouders hoeven de melding alleen te beoordelen in het mutatiemeldsysteem. Wanneer de terugmelding in MMS beoordeeld is, zal de terugmelding automatisch van status wijzigen op Verbeter de kaart. De terugmelder ontvangt hierover een e-mail. De bronhouder hoeft dus niet meer deze acties handmatig in gang te zetten. Als bronhouder ontvang je automatisch een e-mail wanneer er een nieuwe terugmelding is binnengekomen.

  Het SVB-BGT zal begin juni contact opnemen met alle bronhouders om deze een account voor het mutatiemeldsysteem en uitleg over het terugmeldproces en de bijbehorende verantwoordelijkheden geven. Heeft u vragen of opmerkingen over het terugmeldsysteem? Deze kunt u altijd stellen aan jaapwillem.sjoukema@minienm.nl