• Blogs
 • BGTweb
 • Automatisch berichtenverkeer bronhouders live!

Automatisch berichtenverkeer bronhouders live!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 530 dagen geleden

  De eerste bronhouders zijn live met automatisch berichtenverkeer dankzij twee leveranciers die in het proefdraaien voorop liepen. Daarom kregen vandaag NedGraphics (Marlies Stoter, links) en HawarIT (Heddo Klandermans, rechts) een bedankbloemetje van de ketenmanager (Anita Vlonk, midden). De gemeentes Harderwijk en Den Helder zijn de eerste bronhouders die van deze e-overheidsvoorziening gebruik maken.

  foto anita.png

  Voor het automatisch berichtenverkeer maakt de bronhouder een veilige digikoppeling met het SVB-BGT. Vervolgens wordt het bijhouden van de LV én het bijhouden van de lokale BGT informatie van de bronhouder met een abonnement automatisch op de achtergrond geregeld. En in PDOK is elke ochtend de meest actuele inhoud van de LV BGT op te halen voor alle andere belangstellenden. Daar kunnen we als overheid mee aan komen!

  De verzamelde lessons learned zijn benut voor het opstellen van een aansluitprotocol van het SVB-BGT. Alle informatie over automatisch aansluiten op BRAVO is te vinden op https://svb-bgt.mett.nl/ICT/BRAVO/Automatisch+berichtenverkeer/default.aspx