• Blogs
 • BGTweb
 • Terugmeldingen: Vergeet ze niet te beoordelen!

Terugmeldingen: Vergeet ze niet te beoordelen!

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 239 dagen geleden

  Er komen nog altijd veel terugmeldingen voor de BGT binnen. Op dit moment zijn er 2659 terugmeldingen geregistreerd in Verbeter de Kaart. Helaas wordt geconstateerd dat veel terugmeldingen niet of te laat worden opgepakt door een aantal bronhouders: Momenteel hebben 706 terugmelding de status 'nieuw'. De afhandeling van terugmeldingen door bronhouders wisselt dan ook sterk. Dit terwijl er de wettelijke verplichting is om binnen vijf werkdagen een eerste reactie op een terugmelding te geven.

  Deze eerste reactie hoeft nog niet per se een inhoudelijke beoordeling te zijn, maar dit mag natuurlijk wel. Wanneer meer tijd nodig is, kan de status 'in onderzoek' aan de terugmelding worden gegeven. Zie ook Mythe 17 over de wettelijke verplichtingen.

  Het is erg belangrijk voor gebruikers om te weten wat de status van een melding is. Zij weten door de status van een terugmelding of ze een stuk BGT met extra voorzichtigheid moeten gebruiken, of dat er mogelijk niets aan de hand is. Daarnaast laat het zien dat de bronhouder de terugmelding serieus neemt, wat gebruikers motiveert om terug te melden. Alleen samen kunnen we de kwaliteit van de BGT hoog houden.

  image

  Automatische mailupdates

  De afhandeling van terugmeldingen door bronhouders wisselt sterk. De ene bronhouder gaat hier zeer goed mee om, maar helaas zijn er ook bronhouders waarbij de beoordeling erg lang op zich laat wachten. Om als bronhouder een terugmelding te beoordelen, is  toegang tot het mutatiemeldsysteem (MMS) van SVB-BGT nodig. Het is daarbij raadzaam om de mailnotificatieservice bij nieuwe terugmeldingen in te schakelen. U ontvangt dan automatisch een mail wanneer er in uw bronhoudergebied een terugmelding is gedaan. U kunt deze service aanvragen door contact op te nemen met de helpdesk van het SVB-BGT.

  Vragen of opmerkingen over het terugmeldproces? Op het PDOK forum is nu ook een plek ingericht om over het onderwerp 'terugmelden' te discussiëren. Daarnaast kan er ook altijd contact worden opgenomen met de klantenservice van het Kadaster