De BGT slotbijeenkomsten zijn geweest

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 229 dagen geleden

  De slotbijeenkomsten zitten er op, in totaal zijn er meer dan 500 deelnemers geweest!

  In de ochtend konden mensen deelnemen aan workshops van het GGB programma. Na de lunch opende Jan Bruijn, Ruud van Rossem en een lokale bestuurder. Vervolgens verzorgde het ministerie van I&M een interactief programma met duivelse dilemma’s, een quiz en the marshmallow game. In dit spel moesten de teams zo goed mogelijk samenwerken om in 12 minuten tijd een zo hoog mogelijke spaghetti toren te bouwen met een marshmallow als piek. Deelnemers deden erg fanatiek mee en het zorgde voor hilarische taferelen.
   
  Na het interactieve programma konden de deelnemers kiezen uit drie workshops: Kwaliteit, Toezicht en Handhaving, Uniformering en Automatisch berichtenverkeer. De afsluiting nam Ruud van Rossem voor zijn rekening, waarin hij iedere speler die de BGT heeft mogelijk gemaakt bedankte voor de afgelopen jaren. Zonder PDOK, Kadaster, Geonovum, Geobusiness, SVB-BGT en natuurlijk de bronhouder geen BGT!
   
  De antwoorden van de quiz en case staan hieronder vermeld. De winnaars van de quiz zijn iedere keer beloond met een prijs, namelijk een borrelplank met de tekst “De BGT is een prestatie van de bovenste plank”.

  Quizvragen:
  1. Wanneer is de wet BGT in werking getreden? 
  C: 1 januari 2016

  2. Wanneer is of gaat de gebruiksplicht in?
  B: 1 juli 2017

  3. Hoeveel bronhouders waren er exact op 1 januari 2017?
  C: 426

  4. Wat is de juiste volgorde van het mutatieproces?
  C: Abonnement aanvragen voor de nulstand, Een mutatie constateren in de buitenruimte, Er wordt een melding gemaakt van die mutatie in een mutatiemeldsysteem, Er vindt inwinning en verwerking plaats van de mutatie, toetsing en de daadwerkelijk e mutatie in de LV. 

  5. Welke regisseur hoort bij welke regio?
  C: Wolfram, Frank, Adrie, Rene en Silvy

  6. Wat is conform het BGT gegevensmodel het niveau van het 'oranje' en het 'blauwe' wegdeel?
  A: Oranje vlak is 0, Blauw vlak is 0

  Case:
  Prorail 

  De hoogste spaghetti toren werd in Assen gebouwd, deze was maar liefst 74 centimeter hoog!