• Blogs
 • BGTweb
 • De tussenstand van de transitie op 1 juli 2017

De tussenstand van de transitie op 1 juli 2017

  BGTweb
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door BGTweb 138 dagen geleden

  Maandelijks volgen we de voortgang van de transitie naar de basisregistratie grootschalige topografie (BGT). De nieuwe transitiemonitor, met als peildatum 1 juli, geeft de actuele status van de transitie. Vorige maand zaten er 397 bronhouders in de landelijke voorziening (LV), dat is nu gegroeid naar 411. In totaal kwamen deze maand 14 bronhouders volledig in de LV. Ook zijn er weer verschillende deelgebieden in de landelijke voorziening terecht gekomen. In de PDOK viewer is precies te zien welke gebieden al gevuld zijn in de BGT. Wilt u de transitie in meer detail bekijken, download dan de monitorrapportage van juli. Met dit resultaat staat 95% van de bronhouders volledig in de BGT.

  image

   

  Het doel van de BGT-transitiefase is altijd geweest dat op 1 juli 2017 de BGT 100% gevuld en landsdekkend beschikbaar zou zijn. Dat is bijna gelukt, maar 16 bronhouders zijn nog niet over de finish. Het goede nieuws is dat 14 van deze 16 bronhouders een ‘GO voor de LV’ hebben ontvangen van het SVB-BGT. Dit betekent dat ze al hun data hebben aangeleverd en spoedig in de landelijke voorziening opgenomen worden. De bronhouders Rhenen, Koggenland en Sittard-Geleen zijn nog langer in transitie. Deze bronhouders hebben afspraken gemaakt met het SVB-BGT wanneer ze gaan leveren.


   image

  De volgende bronhouders zijn afgelopen maand in de landelijke voorziening gekomen:

  ProRail

  Gemeente Roermond

  Gemeente Weert

  Gemeente Medemblik

  Gemeente Stichtse Vecht

  Gemeente Oldenbroek

  Gemeente Hattem

  Gemeente De Bilt

  Hoogheemraadschap van Rijnland

  Gemeente Zoetermeer

  Gemeente Teylingen

  Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

  Gemeente Waddinxveen

  Gemeente Heerde


  Gefeliciteerd!

  Het SVB-BGT en het programmabureau BGT van het ministerie van IenM feliciteren alle bovenstaande bronhouders met hun geweldige prestaties. Uiteraard wordt er feestelijk aandacht besteed aan alle bronhouders die volledig in de LV zitten.