Thema: Beheer openbare ruimte

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Bij het beheer van de openbare ruimte is het vastleggen van de ligging van beheerobjecten in de kaart steeds belangrijker geworden. Hiervoor gaat de BGT gebruikt worden. De BGT zorgt ervoor dat beheerders van de openbare ruimte kunnen profiteren van een nieuwe “centrale” informatiebron, een basiskaart die voor iedereen gelijk is.

Het BGT-proces zorgt er voor dat de beheerder van de openbare ruimte zich niet meer hoeft bezig te houden met het bijhouden van de basiskaart, maar hij krijgt deze aangeleverd. De beheerder kan zich daarom richten op zijn kerntaken. Hiermee wordt versnippering van de bijhouding van basisobjecten voorkomen. Dit betekent dat iedereen doet waar hij goed in is en dat onnodig (dubbel) inwinnen, registreren en bijhouden van geo-registraties wordt uitgebannen.

De onderwerpen voor het beheer van de openbare ruimte bestrijken een zeer breed spectrum, waaronder groen, wegen, boomveiligheid, onkruid, kabels en leidingen, verlichting, afvalbakken, integrale toegankelijkheid, luchtkwaliteit en parkeren. Veel van deze zaken kunnen in de BGT worden opgenomen of worden gekoppeld aan BGT-objecten.

image